Tutincu oduzeto 70.000 evra  (FOTO)

Tutincu oduzeto 70.000 evra (FOTO)

623

Samo nekoliko sati nakon što su osujetili pokušaj da u zemlju uđe 40.000 neprijavljenih evra, carinici su na Horgošu uspjeli da spriječe još jedan takav pokušaj i to u iznosu od 60.000 evra.

Nakon noćas otkrivenog deviznog prekršaja, carinski službenici su nastavili da sprovode kontrolu jednakim intenzitetom, pa su u prijepodnevnim časovima otkrili još jedan takav slučaj – samo veći.

Novi devizni prekršaj je otkriven kontrolom „mercedesa“ ruskih registarskih oznaka kojim je iz Rusije ka Srbiji putovao jedan 38-godišnji srpski državljanin, takođe iz Tutina.

Putnik je službenicima rekao da ima nešto novca kod sebe, ne precizirajući o kom iznosu se radi.

Nedugo potom, carinici su u unutrašnjem džepu jakne koju je putnik stavio na zadnje sjedište zatekli čak 70.000 neprijavljenih evra.

I ovom putniku je, kao i svim ostalim putnicima koji se zateknu u deviznom prekršaju, na licu mjesta vraćeno 10.000 evra što je iznos koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je ostatak od 60.000 evra privremeno zadržano do okončanja postupka.

Podsjećamo putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali su svi u obavezi da prijave ukoliko sa sobom nose više od 10.000 evra – kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

Izvor Sandzak Danas/Indeks Online