Ubijeni Nenad Zečević biće sahranjen u rodnom Tutinu – Prijatelj Safeta K.: Ubica Adnan mora biti strogo kažnjen

Ubijeni Nenad Zečević biće sahranjen u rodnom Tutinu – Prijatelj Safeta K.: Ubica Adnan mora biti strogo kažnjen

7204

Tutinska zajednica se sa velikom tugom oprašta od Nenada Zečevića, koji je ubijen na monstruozan način u svom stanu u Bremenu, Njemačka. Njegov cimer, Adnan H., državljanin Bosne i Hercegovine, osumnjičen je za brutalno ubistvo. Nenadovi prijatelji i poznanici, kao i cjelokupna zajednica, iznose riječi hvale i izražavaju duboko žaljenje zbog ovog tragičnog gubitka.

Potresna svjedočenja

“Naš Neša ubijen je na jedan monstruozan način! Ubica kome je dao krov nad glavom zverski ga je ubio…”, priča za Kurir Safet K., prijatelj Nenada Zečevića.

Nenad Zečević, poznat po svojoj dobroti i spremnosti da pomogne drugima, pronađen je mrtav u četvrtak u svom stanu u Bremenu. Prema riječima Safeta K., Adnan H. je nakon svađe pretukao Nenada, a potom ga zaklao i iskasapio njegovo tijelo. Osumnjičeni je uhapšen nekoliko sati nakon što je zločin prijavljen.

Kako smo mi čuli, Rumun je tog dana bio u stanu kada je došlo do svađe i tuče Nenada i ubice. Navodno, tada ga je osumnjičeni isterao iz stana i rumunski državljanin je prespavao u kolima to veče. Za to vreme ubica je nakon tuče, zaklao Nenada, a potom ga izmasakrirao – kaže on i dodaje:

Rumunski državljanin je ujutru došao do stana kako bi krenuli na posao i tada mu je Adnan H. rekao: “Ja sam ubio Nešu!”, a potom pobegao.

Svjedoci događaja

Safet K. navodi da je rumunski državljanin, koji je također bio prisutan u stanu, izbačen iz stana tokom svađe i tuče između Nenada i Adnana H. Rumun je prespavao u kolima te noći. Kada je sljedećeg jutra došao po Nenada kako bi krenuli na posao, Adnan mu je priznao da je ubio Nenada i potom pobjegao. Rumunski državljanin je obavijestio svog poslodavca, koji je odmah pozvao policiju.

Rumun je otišao na posao i kada ga je gazda pitao gde je Nenad, on mu je rekao “da ga je Adnan H. ubio, a potom pobegao”. Čovek se izbezumio i otišao do stana i pozvao policiju. Zatekli su stravičan prizor – kaže Safet K. i dodaje da osumnjičeni nađen nekoliko sati kasnije u blizini.

Ubica je lociran, a krio se u blizini stana gde živi njegov otac. Policija je bila i kod oca ubice, ali on navodno nije ništa znao o tome. Smatram da ubica našeg Neše mora da dobije veliku kaznu i da ovakav zločin ne smemo da zaboravimo, kao ni našeg Nenada. Toliko sam bio potresen i šokiran da je ubijen da sam rekao da ubicu treba likvidirati. Dva dana nisam išao na posao, iako imam i firmu i radnike, nisam mogao da ustanem iz kreveta, nisam imao snage.

Istraga u toku

Njemački istražitelji trenutno rade na ovom jezivom zločinu. Osumnjičeni Adnan H. pronađen je u blizini stana gdje živi njegov otac. Policija je također posjetila oca osumnjičenog, ali on navodno nije bio svjestan šta se dogodilo.

“Ubica našeg Neše mora da dobije veliku kaznu i da ovakav zločin ne smijemo da zaboravimo, kao ni našeg Nenada”, zaključuje Safet K.

Nenad Zečević će biti sahranjen u rodnom Tutinu, gdje će mu porodica, prijatelji i sugrađani odati posljednju počast.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *