Učitelj iz Tutina ne odustaje: Samonicijativno i dodatno opremio učiniocu za svoje đake

2624

Muhamed Dreković, učitelj iz Tutina, postao je istinski junak nakon što je samoinicijativno preduzeo korake kako bi transformisao učionicu za svoje učenike. Ovaj nesebičan čin nije prošao neprimjećen, a njegova posvećenost dobila je pohvale od strane lokalne zajednice i političkih lidera.

Početkom školske godine, Dreković je odlučio da uloži svoje vrijeme, trud i sredstva kako bi kompletno sredio i opremio učionicu za svoje učenike. Međutim, nije se zaustavio samo na osnovnom uređenju prostora. Kroz ljubav prema obrazovanju i brigu o dobrobiti svojih đaka, transformisao je učionicu u pravi dženet.

Cio enterijer je prošao kroz proces renoviranja, uključujući obnovu parketa, farbanje klupa i stolica, krečenje zidova te postavljanje ormarića. Muhamed je želeo stvoriti prijatan prostor za djecu, jer je učionica mjesto gdje provode značajan dio svog vremena. Dodatno, zaštita klupa, televizor i pametna tabla doprinijeli su stvaranju optimalnog učioničkog okruženja.

Jedan od ključnih elemenata Drekovićeve inicijative bilo je postavljanje ormarića za đake. S obzirom na težinu školskih torbi, koje mogu iznositi do 15 kilograma, učitelj je želio olakšati djeci svakodnevno nošenje tereta.

“Djeca nose teške torbe, a moj cilj je smanjiti njihov teret. Nadam se da će moj primer motivisati i druge škole u Srbiji da preduzmu slične korake”, izjavio je Muhamed Dreković za RINU.

Njegova posvećenost i briga za dobrobit djece naišli su na oduševljenje ne samo među učenicima i njihovim roditeljima, već i među lokalnim političarima. Besim Hamzagić, novoimenovani pomoćnik predsjednika opštine Tutin, nazvao je Muhameda “učiteljem godine” i izrazio podršku ovakvim inicijativama.

“Učitelj Muhamed je pružio lekciju cijeloj zajednici, pokazujući nam snagu samoinicijative i posvećenosti javnom dobru. Njegov gest je inspiracija za sve nas koji se bavimo javnim poslom. Čestitam Muhamedu Drekoviću, učitelju godine, i nadam se da će njegov primjer inspirisati mnoge druge”, napisao je Hamzagić tada na svom Facebook profilu.

Izvor: RINA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *