Ugljaninov PUT od prijedloga legalizacije “GEJ BRAKOVA” do “skakanja krave na kravu”

3315

Burne reakcije na društvenim mrežama prethodnih dana je izazvao “performans” Sulejmana Ugljanina u kome slikovito opisuje kako seljaci u Sandžaku postupaju u slučaju da “krava skače na kravu ili bik na bika” i kako se takve životinje prodaju upola cijene.

Reakcije su raznovrsne, od transfera blama koji je osjetio dobar dio pristojnih Bošnjaka, preko podrške konzervativaca, kako među Bošnjacima, tako i među pripadnicima srpskog naroda. Ugljanin je, podsjetimo, na konferenciji za štampu, odgovarajući na pitanje kakav je stav njegove stranke po pitanju LGBT populacije rekao prvo da nema nikakav stav, pa zatim naveo slikoviti primjer krava i bikova.


Ali, da li je oduvijek bilo tako? Naša redakcija podsjeća čitaoce da je, prije samo tri godine, Ugljaninova poslanička grupa SDA-LSV-LDP podnijela Skupštini Srbije prijedlog za hitno usvajanje Zakona o registrovanim istopolnim zajednicama (gay brakovi).

Po ko zna koji put se pokazuje da Ugljanin priča jedno kada je na konferencijama za štampu namijenjenim sandžačkim Bošnjacima, a djelima pokazuje sasvim drugo kada sarađuje sa srpskim strankama, i to ne samo dok je u vladajućoj koaliciji, kada partnerima daje plakete za doprinos razvoju ljudskih prava Bošnjaka u Srbiji, uz isticanje “da su sada sva prava Bošnjaka u Srbiji ispunjena”, već i u okviru obskurne političke grupacije u parlamentu, kada građanski orijentisanim LDP i LSV treba dati podršku za borbu za prava LGBT populacije.

Da li je pamćenje Sulejmana Ugljanina toliko kratko, ili misli da ima posla sa naivnim narodom kratkog pamćenja, ostaje nerješiva misterija već godinama. Prvu stranicu prijedlog Zakona o registrovanju istopolnih zajednica možete vidjeti ispod teksta, a cijeli prijedlog zakona je na linku ispod teksta.

Prijedlog zakona o registrovanim istopolnim zajednicama
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.