Uspješno sprovedena akcija čišćenja jezera Gazivode

Uspješno sprovedena akcija čišćenja jezera Gazivode

640

Danas od 9 časova novopazarki ribolovci krenuli su u akciju čišćenja jezera Gazivode. Predsjednik udruženja ribolovaca Novog Pazara Elvir Hodžić organizovao je ovu akciju kako bi se uklonili velike količine otpada koji se nakupio na površini jezera Gazivode nakon obilnih padavina koje su pogodile ovaj region.


Foto Sandzak Danas

 

Javno komunalno preduzeće Gradska čistoća Novi Pazar uključilo se u današnju akciju čišćenja jezera Gazivode koju su uspješno izveli novopazarski ribolovci nakon poplava koje su zadesile ovaj kraj u prethodnom periodu.

“Sav sakupljeni optpad pet ambalaže, koji su na jezeru u Ribarićkom jezeru prikupili ribolovci, biće transportovan u reciklažni centar u Novom Pazaru gdje će biti dalje tretiran i prerađen”, rekao je u izjavi za medije direktor Gradske čistoće Emin Omerović.

On je izrazio očekivanje da će i u budućem periodu biti organizovane slične akcije koje će ovo komunalno preduzeće podržati.

Kako je najavljeno, akciji se pridružuju ORA ”Ribariće 2019” obezbeđujući logistiku u hrani, vodi prevozu i medijskoj prezentaciji, Sportski savez Novog Pazar, koji obezbeđuje prevoz i Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” sa kamionom za transport sakupljene PET ambalaže.

Foto Sandzak Danas

U ime ORA “Ribariće 2019”, akciju je podržao komadant Omladinske radne akcije, Kasim Zoranić. Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović organizuje transport za akcijaše i sve koji žele da se pridruže aciji čišćenja jezera Gazivode.

Ovo je samo uvod jer će nakon 35 godina u Novom Pazaru  biti organizovana Omladinska radna akcija “Ribariće 2019”. Mladići i djevojke iz Sandžaka radiće na uređenju plaže, ribolovačke i pješačke staze, kao i prostora za veslački i kajakaški klub na obali. Realizacija Omladinske radne akcije je najavljena u smjenama od juna do avgusta.

foto Sandzak Danas