Uvećan budžet. Novi Pazar dobija angio salu!

512

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su danas drugi rebelans budžeta za ovu godinu, koji je u odnosu na prethodni uvećan za 23 miliona dinara.

Na sjednici je obrazloženo da je do ovog uvećanja došlo zahvaljujući povećanim prihodima, odnosno naknadi za građevinsko zemljište, tako da nakon ove izmjene, budžet grada iznosi 3,131 milijardu dinara.

Ovo uvećanje prihoda od 23 miliona dinara biće utrošeno na izgradnju angio sale u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, a lokalna samouprava i dalje planira da ovu godinu završi u plusu od 60 miliona dinara.

Gradonačelnik Nihat Biševac pojasnio je da će grad izgraditi objekat angio sale, a da je Ministarstvo zdravlja obezbjedilo opremu za njeno uređenje.

On je rekao da će nakon izgradnje ovog objekta bolje uslove za liječenje imati ne samo stanovnici Novog Pazara, već i okolnih opština, tako da će za izgradnju sale dio novca biti izdvojen i iz budžeta Tutina i Sjenice.

Odbornici su jednoglasno usvojili i plan detaljne regulacije za rekonstrukciju puta Novi Pazar- Tutin, za dionicu na teritoriji grada Novog Pazara, koji će, kako je ranije najavljeno, zvanično početi naredne nedjelje i trajati dvije godine.

Radove će izvoditi turska kompanija “Tašjapi”, u vrijednosti 24 miliona evra koji su obezbjeđeni kreditom Turske, a na ovu činjenicu su tokom sjednice posebno ukazali odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Oni su istakli da put neće biti izgrađen donacijom, već kreditom, koji će otplaćivati Srbija, odnosno njeni građani.

Utvrđene su i cijene toplotne energije za snabdijevanje krajnjih kupaca po grupama, na varijabilni i fiksni dio, odnosno prema utrošku, dok je cijena grijanja prema kvadratu ostala ista, pa će građani i dalje plaćati 102, a preduzetnici 306 dinara.

Usvojena je odluka o uslovima i načinima snabdijevanja toplotnom energijom, prema kojoj će grijna sezona u Novom Pazaru moći da traje od 20. septembra do 10. maja sljedeće godine, ukoliko temperatura u gradu tri dana uzastopno ne bude viša od 12 stepeni.

Na sjednici Skupštine grada usvojen je Lokalni akcioni plan partnerstvo za otvorenu uporavu za 2019-2020. godinu, čiji je cilj da osigura konkretan napredak na području transparentnosti i otvorenosti rada javne uprave, uključivanja i osnaživanja građana i civilnog društva, borbe protiv korupcije i korišćenja novih tehnologija za poboljšanje kvalitete usluga.

Glasovima odbornika usvojene su i odluke o bratimljenju Novog Pazara i Ohrida, kao i turskog grada Konja.

Za novu zamjenicu predsjednika Izborne komisije imenovana je Minela Kurtović iz Sandžačke narodne partije (SNP), umjesto Rafeta Tiganja.

Izvor: Sandžak danas/Radio sto plus.