Search

Vaspitačice iz Sjenice traže pomoć od Vučića! Za 3 mjeseca primile pola plate!

Osoblje Predškolske ustanove „Maslačak“ u Sjenici je zatražilo pomoć predsjednika Srbije Aleksandra Vučića jer su, kako su naveli, ove godine primili samo polovinu jedne mjesečne plate.

Oni su u saopštenju naveli da su ostali bez novca za hranu, lijekove i osnovne životne potrebe.

„Zbog prezaduženosti Opštine pitanje je kada ćemo uopšte dobiti zaradu, pa smo, pored borbe sa ovom opakom bolešću, suočeni s borbom za egzistenciju jer su oni s minimalnom zaradom u protekla tri mjeseca primili tek 15.000 dinara, a među njima ima hroničnih bolesnika i samohranih roditelja“, naveli su zaposleni u toj ustanovi.

Dodali su da su Kriznom štabu za suzbijanje epidemije korona virusa uputili apel i molbu za humanitarnu pomoć za zaposlene u vidu paketa hrane i sredstava za održavanje higijene.

U lokalnoj samoupravi kao razlog za kašnjenje plata navode što PU „Maslačak“ ima višak zaposlenih.

„Najveći problem je što na osnovu Odluke o maksimalnom broju zaposlenih iz 2013. godine, lokalna samouprava planira budžet za 40, umjesto za 83 zaposlena, koliko sada ima ta ustanova. Za svako novo zapošljavanje pribavljena je saglasnost Opštine, ali je odobreni budžet za zarade manji u odnosu na realan“, naveli su zaposleni.

O problemima Predškolske ustanove „Maslačak“ su obavijestili i Ministarstvo prosvjete i Vladu Srbije koji su, kako su naveli, u više navrata bezuspješno pokušali da ih riješe.

Obratili su se i Ministarstvu finansija kako bi dobili uvećanje mase sredstava za 42,7 miliona dinara za ovu godinu, što bi omogućilo isplatu plata ove godine.

Izvor: Sandžak Danas/Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.