(VIDEO) Nacionalističke pjesme na dočeku Nove godine u Pljevljima u organizaciji lokalne vlasti

996

PLJEVLJA – Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru u Pljevljima, kojeg je organizovala lokalna vlast, obilježen je kontroverznim izborom muzike, uključujući četničke pjesme, što je izazvalo zabrinutost zbog potencijalnog ugrožavanja multietničkog sklada u ovom sandžakom gradu.

Amer Smailović, šef kluba poslanika Bošnjačke stranke, izrazio je zabrinutost zbog ovog događaja. “Pljevlja su Crna Gora u malom, gdje je multietnički sklad najveće bogatstvo ovog grada. Smatramo da ovakvi i slični postupci ugrožavaju dobrosusjedske odnose,” rekao je Smailović za CdM.

Smailović je pozvao građane Pljevalja da se odupru svim vidovima provociranja multietničkog i multivjerskog sklada, kao i dobrosusjedskih odnosa. Takođe je pozvao vladajuće strukture u Pljevljima da se jasno odrede prema ovom događaju i da svojim primjerom doprinesu očuvanju multietničnosti.

Ovaj incident dolazi u vremenu kada je Pljevlja poznata po svojoj multietničkoj harmoniji, s dugom istorijom dobrih međuetničkih odnosa. Ovakvi događaji mogu potencijalno narušiti ovu harmoniju i stvoriti napetost među različitim zajednicama.

Lokalna vlast još nije zvanično komentarisala ovaj incident, a očekuje se da će se oglasiti u narednim danima. Ovaj događaj je ponovo pokrenuo diskusiju o važnosti očuvanja multikulturalnosti i poštovanja različitih kultura i tradicija u Pljevljima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *