/VIDEO/ Napeto u Leposaviću: Srbi podigli barikade na ulazu u grad, ne daju policiji da priđe

738

Prema informacijama iz kosovskih medija Srbi iz Leposavića na sjeveru Kosova su blokirali putne pravce na ulazu i izlazu iz grada, kako bi spriječili ulazak policije Kosova.

KosovaPress saznaje da se ispred ove općine okupilo više desetaka Srba koji se protive dolasku novog načelnika Ljuljzima Hetemija u zgradu općine.

Slična situacija je i u Zubinom Potoku. Danas oko 11 sati novi albanski gradonačelnik ove općine Izmir Zećiri pokušao je uz asistenciju policije, kako su sami policajci nakon incidenta potvrdili, pristupiti zgradi općine.

Oglasila se sirena za uzbunu, okupile su se skupine građana, posebice oni koji su već bili na radnim mjestima u institucijama.

NASTAVAK TEKSTA ISPOD REKLAME...

Zećiri je potvrdio da se vratio iz Zubinog Potoka, jer nije mogao pristupiti zgradi blokade građana. Zbog toga je sada ispred općine stigla i specijalna policija.

Najnapetija situacija je u Zvečanu, gdje je zapaljeno nekoliko policijskih automobila. Međutim, policija je intervenirala suzavcem dok su Srbi pokušavali ući u zgradu općine.

Izvor Klix
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.