(VIDEO) Tirana: PITALI ALBANCE KOJU ZEMLJU NE VOLE! ČAK I MALOLETNICI REKLI – SRBIJA

663

Na popularnoj društvenoj mreži TikTok, jedan video je privukao značajnu pažnju publike, posebno na Balkanu. Video je objavljen na profilu “It’s for you.official”, poznatom po sprovođenju uličnih anketa među ljudima širom Balkana.

Nedavno postavljeno pitanje u jednom albanskom gradu izazvalo je iznenađujuće odgovore i pokrenulo diskusiju. Pitanje koje su postavili prolaznicima bilo je jednostavno: “Ima li zemlje koju ne volite?”

Prvi odgovori na ovu anketu bili su neočekivani. Prvi sagovornici, grupa mladića, sa osmijehom su odgovorili: “Srbija”. Ovaj odgovor se ponovio i kod sljedećeg muškarca kojeg su anketari upitali. Na pitanje zašto, njegov odgovor je bio kratak ali jasan: “Pa zbog historije”, implicirajući dugotrajne tenzije između Srbije i Albanije.

Ovaj video nije samo izazvao reakcije na društvenim mrežama, već je pokrenuo i ozbiljne razgovore o historijskim i sadašnjim odnosima na Balkanu. Dok su neki komentatori izrazili razočaranje zbog ovakvih stavova, drugi su ukazali na složenost historijskih odnosa u regiji.

Anketa na TikToku, iako neformalna, pruža uvid u percepcije i stavove među običnim ljudima u regiji. Ovaj video ukazuje na to da, uprkos naporima za pomirenje i bolje odnose, prošlost i dalje igra značajnu ulogu u percepciji ljudi.

Društvene mreže poput TikToka postaju sve važnije u razumijevanju javnog mnijenja, posebno među mlađom populacijom. Dok su neki odgovori možda bili izrečeni u šali, video jasno pokazuje da su historijski i politički odnosi i dalje osjetljiva tema na Balkanu.

@its4you.official #fyp #balkantiktok #balkan #turkey #croatia #bosnia #serbia #greece #kosovo #albania ♬ Originalton – 4YOU
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *