/VIDEO/ Ponos Novog Pazara sanjao je ovaj trenutak: Samed Baždar nije skidao osmijeh nakon debija za Srbiju

560

LARNACA – Mladi napadač Partizana, Novopazarac Samed Baždar, ostvario je svoj san debitovanjem za reprezentaciju Srbije u utakmici protiv Kipra, ne skrivajući osmeh i sreću nakon prvih minuta na terenu. Dvadesetogodišnjak iz Novog Pazara, koji je do sada bio ponos svoje lokalne zajednice, sada je to i na nacionalnom nivou, pridruživši se timu “Orlova” u Larnaci 25. marta 2024. godine.

“Ostvarila mi se želja, debitovao sam za reprezentaciju Srbije”, rekao je Baždar, dodajući da su utisci nevjerovatni. “Treniram s igračima koje sam do jučer gledao na TV-u. To je stvarno nevjerovatno.”

Baždar, koji je posljednjih 15 minuta proveo na terenu protiv Kipra, istakao je kako se nada da će ovo iskustvo imati pozitivan utjecaj na njegove klupske nastupe. Selektor Dragan Stojković, koji ga je iznenada pozvao u nacionalni tim, možda je time htio spriječiti Baždarov mogući izbor da zaigra za Bosnu i Hercegovinu u budućnosti.

Iako Baždar nije imao mnogo nastupa za omladinske selekcije Srbije, sada se nada da će se to promeniti nakon što je ostavio dobar utisak na seniorskom nivou. “Selektor mi je rekao da igram mirno i dao mi je neke taktičke savjete”, otkriva Baždar, sugerišući da je spreman za dalje izazove i doprinos nacionalnom timu.

Ovaj mladić, koji je do sada za U19 selekciju Srbije skupio 19 nastupa, pokazuje da strast i predanost mogu da prevaziđu sve prepreke na putu ka ostvarenju snova. Samed Baždar je svetli primer mladim sportistima, posebno onima iz manjih zajednica poput Novog Pazara, da veliki snovi mogu postati stvarnost.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *