TUCA DJEVOJCICA

/VIDEO/ Sandžak: Snimak tuče djevojčica izazvao zabrinutost – Nasilje u centru grada

3508

Bijelo Polje je postalo poprište još jednog slučaja vršnjačkog nasilja koji je izazvao zabrinutost među stanovnicima i podigao pitanja o bezbjednosti mladih u javnim prostorima. Dvije djevojčice potukle su se u centru grada, naočigled prolaznika, što je zabilježeno na uznemirujućem snimku koji je objavio lokalni Portal Vijesti.

Incident se dogodio u gradskom parku, u srcu Bijelog Polja, u sred bijela dana. Ono što posebno zabrinjava jeste reakcija prisutnih, koja je izostala. Umjesto da intervenišu i pokušaju da spriječe nasilje, prolaznici su, kako se čuje na snimku, reagovali smijehom.

 “Da li smo postali društvo koje toleriše nasilje? Da li smo zaboravili na ulogu odraslih da zaštite i usmjere mlađe?” – samo su neka od pitanja koja se postavljaju u javnosti.

Analizirajući snimak, stručnjaci upozoravaju na važnost edukacije mladih o posljedicama nasilja, kao i na potrebu za jačanjem sistema podrške djeci i mladima. Ovaj incident stavlja fokus na hitnu potrebu za zajedničkim djelovanjem društva, škola, roditelja i institucija u cilju sprečavanja vršnjačkog nasilja i promocije kulture nenasilja i tolerancije.

Grad Bijelo Polje, kao i cijelo naše društvo, stoji pred izazovom da odgovori na ove probleme i pronađe efikasne strategije zaštite mladih od nasilja u javnim prostorima. Ovaj incident je jasan poziv na akciju svih nas, da doprinesemo stvaranju sigurnijeg i inkluzivnijeg okruženja za sve naše mlade.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *