(VIDEO) Turska: Pijani muškarac satima s policijom tražio sebe / DA NE POVJERUJETE

105

Bejhan Mutlu, koji živi u Inegolu u sjeverozapadnoj provinciji Bursa, nestao je u utorak. Njegova porodica upozorila je vlasti nakon što se nije vratio kući sa pića sa prijateljima i nije uzvraćao telefonske pozive.

Zvaničnici su rekli da je Mutlu (50) zalutao u šumu i da prijatelji nisu mogli da ga pronađu, izvijestio je turski medij “Daily Sabah”. Grupa za potragu poslata je u to područje i gospodin Mutlu ih je sreo u šumi, navodi se u izvještaju.

Tragači, navodno, nisu imali pojma da je gospodin Mutlu čovek koga su tražili i on se pridružio grupi nekoliko sati prije nego što se “pronašao”. Izvještaji kažu da je gospodin Mutlu postao svjestan da je on bio ta osoba koju je tražila grupa nakon što su počeli da uzvikuju njegovo ime.

Kada su čovjeka proglasili nestalim, vlasti su tragale za njim u obližnjim četvrtima, a misiji se pridružila i grupa volontera. Satima su dozivali njegovo ime kada se odjednom oglasio čovjek kojeg traže.

Koga tražimo? Ja sam ovdje, rekao je čovjek koji je navodno bio pod utjecajem alkohola.

Nije jasno kako se Beyhan našao u ovoj potrazi ni kako njegovi prijatelji nisu shvatili da im je sve vrijeme bio “pred nosom.”

Policija ga je otpratila do njegove kuće.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.