/VIDEO/ Vlasnik pekare KLAS u Novom Pazaru nudi besplatan hleb tokom cijele godine

3945

U srcu naselja Bukreš u Novom Pazaru, pekara KLAS, koja radi već više od 80 godina, donosi toplinu i solidarnost Novopazarcima. Vlasnik Sead Bihorac, poznat po svom humanitarnom radu, ponovo je privukao pažnju javnosti svojom najnovijom inicijativom.

U nedavnoj objavi na društvenim mrežama, Bihorac je objavio da će njegova pekara tokom cijele godine nuditi besplatan hleb onima koji su u potrebi.

“Selam Alejkum braćo i sestre,” rekao je Bihorac, “Imam jedno obavještenje, tiče se hljeba. Imam potpuno besplatnog hljeba.”

Ovo humanitarno djelo nije prvi put da pekara KLAS izlazi u susret lokalnoj zajednici. U svojoj objavi, Bihorac naglašava da ovo nije reklama, već iskrena želja da pomogne.

“Nemojte neko da misli da je ovo neka reklama, meni to nije potrebno,” rekao je Bihorac, “Cilj mi je samo da gladnih nema, i da gladnih bude što manje.”

Zainteresovani mogu prepoznati pekaru po njenom karakterističnom crvenom kombiju.

“Kada vidite ovaj crveni kombi na ulici, vaše je samo da mašete rukom, a ostalo je sve na meni,” objasnio je Bihorac. Pored toga, pekara otvara svoja vrata svima koji žele da dođu i uzmu hljeb za sebe i svoju porodicu, a posebno je istaknuto da će tokom ramazana biti dostupne vruće pite za iftar.

Ovaj gest je naišao na veliko odobravanje kako u Novom Pazaru, tako u cijelom Sandžaku, a mnogi korisnici društvenih mreža izrazili su svoje divljenje i zahvalnost Bihorcu. Njegova posvećenost pomaganju onima u potrebi služi kao primjer humanosti i solidarnosti u ovim izazovnim vremenima. Pogledajte video ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *