Vulin Srebrenici poručio: Srbija sa Vučićem braniće Srbe gdje god da žive

Vulin Srebrenici poručio: Srbija sa Vučićem braniće Srbe gdje god da žive

1302

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je jučer u Srebrenici da Srbija vodi računa o Srbima gdje god žive i garant je mira na Balkanu.

Vulin je rekao da je ponosan što se Srbija razvija i što može da pomogne drugima, a malim dijelom doprinosi i razvoju Srebrenice.

“Koliko se Srbija razvija, toliko će se razvijati i ostali oko nje”, poručio je Vulin, čestitajući Dan opštine Srebrenica.

On je istakao da Srbija garantuje bezbjednost svim Srbima i garant je mira na Balkanu, o čemu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi posebno brigu.

“Srbija vodi računa o Srbima gdje god on žive, mogu da budu sigurni da će biti čuvani, pomagani i da će se ulagati u mjesta u kojima žive, a svi koji žive sa Srbima od toga će imati koristi”, naglasio je Vulin.

Govoreći o pomoći i ulaganjima Srbije u Srebrenicu i Republiku Srpsku, Vulin je rekao da su to ulaganja u prostor, a ne za jedan narod, jer korist od toga imaju svi. “Svako može da koristi vrtić, trg, put, fabriku čiju gradnju je pomogla Srbija i to govori o Srbiji i njenoj politici i predsjednika Vučića”, naveo je Vulin.

Vulin je istakao da Srbija svake godine u budžetu planira novac za Srpsku, ne određujući kako će on biti utrošen, jer to je stvar Srpske i lokalnih zajednica. Ministar unutrašnjih poslova Srbije zahvalio je na pozivu da dođe u Srebrenicu i pozvao na život u miru pripadnike svih naroda jednih sa drugim i jednih pored drugih.

“Radujem se što mogu da svjedočim kako se Srebrenica razvija i kako napreduje. Ponosan sam što Srbija koju vodi predsjednik Vučić bar nekim malim dijelom učestvuje u razvoju vašeg grada“, rekao je Vulin, a prenijelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Čestitam praznik i dobro je kada smo zajedno, kada se radujemo napretku i miru”, ocijenio je Vulin.

U Srebrenici je jučer svečanom sjednicom Skupštine opštine obilježen Dan ove opštine.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *