ZAPLET IZ ŠPANSKIH SERIJA na suđenju Safiji iz Rožaja, koja je zapalila supruga Sulejmana i njegovu nevjenčanu suprugu

ZAPLET IZ ŠPANSKIH SERIJA na suđenju Safiji iz Rožaja, koja je zapalila supruga Sulejmana i njegovu nevjenčanu suprugu

790

U nastavku suđenja Safiji Klimenti iz Rožaja, koja je optužena da je zapalila bivšeg supruga Sulejmana Murića (61) i njegovu nevjenčanu suprugu Sedinu Mocević (45), desila se neobična situacija.
Naime, pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda kojim predsjedava Šefkija Đešević pojavio se zakoniti suprug rahmetli Sedine, koji je saslušan u svojstvu punomoćnika oštećene porodice.

On je kazao da je s njom bio u zakonitom braku i da je njeno pravo prezime Moćević, piše Dan.

“Živimo u Sarajevu i imamo dvoje maloljetne djece, od 13 i 15 godina. Bili smo u odličnim odnosima i živjeli u skladnom braku, pa mi nije jasno šta se zapravo desilo. Sedina je 3. aprila otputovala u Rožaje, da se vidi sa familijom, s obzirom na to da je rodom iz tog grada. Bio sam iznenađen kad sam čuo da je zapaljena i da je živjela sa nekim čovjekom u Rožajama”, ispričao je Moćević i dodao da je njegova supruga bila psihički bolesna.

On je saopštio da se pridružuje krivičnom gonjenju i da će tražiti nadoknadu.

U svojstvu svjedoka saslušan je i Elsan Kuč iz Rožaja, koji je kombijem prevezao Safiju i njenog sina do Bara. On je kazao da tokom puta nije čuo da je Safija na bilo koji način prijetila svom suprugu.

Klimenti se na teret stavlja da je u Rožajama 8. aprila zapalila bivšeg muža Sulejmana Murića i njegovu nevjenčanu suprugu Sedinu Mocević.

“Pošto nijesam mogla da podnesem da neka druga žena živi u kući koju sam sagradila zajedno sa suprugom, odlučila sam da je zapalim”, rekla je ranije optužena.

 

Izvor Kodex