Zašto Muamer Zukorlić vrijeđa Božijeg poslanika Muhammeda a.s.?! Nepismenost ili Nevjerstvo?!(VIDEO)

3464

Muamer Zukorlić, bivši muftija, govoreći o izdaji i izdajnicima navodi primjer Danteovog Pakla. Muamer Zukorlić doslovce kaže:

„Dante Alijegeri i čuveno djelo Božanstvena komedija i Pakao… u kojem ističe stanje džehenema i tamo ističe Dante Aligijerija, ali je to i potvrđeno u našoj tradiciji. Posljednji kat džehenema, pakla je predviđen za đavola, za iblisa, za šejtana, taj najteži, a pretposljednji za izdajnika. Dakle izdajnik je tu odmah do iblisa. Svi drugi grijesi su ispod. Čak je ubica ispod. Najviši oblik smutnje je izdaja jer se deklarišeš za nešto, staviš ahmediju, a onda radiš za neistinu…“-

A ko je Dante Aligijeri?? Pisac koji je uputio najgore i najogavnije uvrede na račun Muhameda a.s. upravo je Dante Aligijeri, koji u svojoj Božanstvenoj komediji ili svom „Paklu“ opisuje Muhameda a.s. kao izdajnika i smješta ga u svoj „Pakao“, gdje ga slika rasporenih prsa u strašnom stanju, a demoni ga iznova i iznova bičuju i muče strašnim mukama. Citiranje Dantea od strane Muamera Zukorlića je ili elementarna nepismenost(citiraš nešto što nisi pročitao i nisi elemntarno upoznat) ili oblik kufra (ismijavanje Muhameda a.s. je samo pominjanje Dantea)

O uvredama od strane Dantea Aligijerija piše i „Glas Islama“ iz 2008. godine, u tekstu „Zašto napadaju Poslanika s.a.v.s?“ gdje se između ostalog kaže da Dante Muhameda a.s. naziva heretikom „i da to nažalost moraju čitati i muslimanska djeca kao obaveznu literaturu…“

Ako je 2007. godine bilo u pitanju neobrazovanje, neprosvećenost i mržnja onda ponavljanje svega na FB stranici “Sandzak Online” sa baš ovim citiranjem „fetve i izdajnika iz 2007. godine“ se ne može ničim više opravdati već namjerom da se nanese uvreda pominjanjem Dantea, njegovog „Pakla“ osmog kruga sa izdajnicima u kojem je Dante smjestio Muhameda a.s.
Zašto ova takozvana ulema ovu priču ponavlja i 2020. godine na ovoj Fb stranici znaju samo oni, ali bi bilo dobro da se ovo zbog vjernika skloni sa pomenutog sajta, a da se javnosti barem uputi izvinjenje zbog svega ili bar neko razumno objašnjenje zašto ovo čine i iznova ponavljaju?