Zastrašujući sudar tri vozila u Sjenici: Banderu prepolovila silina udarca – VIDEO, FOTO sa lica mjesta

4996

Sjenica: Građani apeluju na hitno rješavanje divljanja vozila u ulici Milorada Jovanovića

Sjenica: Ulicom Milorada Jovanovića, koja se proteže kroz gusto naseljeno područje, noćne ulične trke i brza vožnja postale su gotovo svakodnevna pojava, uprkos jasno postavljenom ograničenju brzine od 50 km/h. Stanovnici ove zajednice sve su uznemireniji zbog divljanja vozača koji svojim nemarom ne samo da krše zakon, već direktno ugrožavaju živote mladih i starih.

Posljednji u nizu nesreća, koji se dogodio prošle noći, samo je potvrdio strahove građana. U sudaru tri vozila, jedan od automobila je bio toliko brz da je prilikom udarca presjekao banderu.

Posljedice udesa - bandera

Posljedice udesa – bandera

“Svaki drugi ili treći dan smo svjedoci nesreća,” kaže Jasmin Selmanovic, jedan od stanovnika ulice. “Pisali smo zahtjev općini za postavljanje usporivača brzine, ali nikakav odgovor nismo dobili.”

Građani su očajni i apeluju na policiju da pojača prisutnost i kontrole u ulici Milorada Jovanovića, kao i na strože kažnjavanje vozača koji ne poštuju propise.

“Dosta je bilo! Ne želimo više čekati da neko izgubi život. Vrijeme je da se nešto promijeni,” dodaje Jasmin Selmanovic.

“Poslati dijete do skole ili prodavnice je postalo visokorizicno. Niko nije bezbedan . Ovome se mora stati na put.” izjavljuje Elvedin Hajradinovic

Dok se čeka odgovor nadležnih, stanovnici razmatraju i druge metode pritiska, uključujući i organizovanje protesta. Očekuje se da će, ukoliko se hitno ne preduzmu adekvatne mjere, frustracija i strah među građanima samo rasti. U ovom udesu za sreću svi su prošli sa lakšim ozlijedama, ali je materijalna šteta ogromna. Pogledajte video snimak sa mjesta nesreće ispod teksta.


Foto, video – Jasmin Selmanović
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *