ŽELITE LI POSAO U NJEMAČKOJ? BMW planira zaposliti 6.000 radnika – LINK ZA PRIJAVU

707

München, Njemačka – BMW, vodeći njemački proizvođač luksuznih automobila, najavio je velike planove za svoju radnu snagu i proizvodni asortiman. Predsjednik uprave Oliver Zipse izjavio je za Münchner Merkur da kompanija završava fazu otpuštanja radnika te planira otvoriti 6.000 novih radnih mjesta u idućoj godini kako bi podržala svoj prijelaz na proizvodnju električnih vozila.

U Minhenu, gdje BMW ima svoje središte, era automobila s unutarnjim sagorijevanjem zakazana je za završetak 2027. godine. Paralelno s tim, s proizvodnih traka će izlaziti i novi električni modeli, uključujući popularne serije poput modela i4 i SUV-a iX. Novi radnici će, prema Zipseovim riječima, biti ključni za podršku ove tranzicije, posebno zbog povećane potražnje za električnim modelima.

Novo zapošljavanje fokusirat će se na stručnjake u različitim područjima, uključujući istraživanje baterija, automatiziranu vožnju, razvoj softvera, IT sigurnost, kao i elektroodržavanje i upravljanje postrojenjima. Zipse naglašava da je rast prodaje i dalje očekivan trend u 2024. godini, unatoč trenutnim globalnim izazovima poput nestašice čipova.

Ipak, postoji zabrinutost za budućnost. Zipse upozorava na nedostatak infrastrukture za punjenje električnih vozila u Europi, naglašavajući da infrastruktura ne raste dovoljno brzo da bi pratila povećanje broja električnih vozila. On se protivi strožim zabranama na vozila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem, tvrdeći da bi takve mjere mogle štetiti njemačkoj automobilskoj industriji.

Dok se BMW priprema za buduće izazove, Zipse je optimističan u pogledu rješenja problema s čipovima, predviđajući normalizaciju do kraja iduće godine zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima.

S ovim ambicioznim planovima, BMW se ne samo prilagođava trenutnim tržišnim uvjetima već i aktivno oblikuje budućnost automobilske industrije.

ZA POSAO U BMW-u SE MOŽETE PRIJAVITI OVDJE
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *