Život na Pešterskoj Visoravni: Tradicija i svakodnevica porodice Ćosović u selu Braćak

Život na Pešterskoj Visoravni: Tradicija i svakodnevica porodice Ćosović u selu Braćak

2163

U video snimku televizije Crne Gore RTCG, mještanin iz sela Braćak, Senad Ćosović, pruža jedinstven pogled na svakodnevicu i tradiciju koja se prenosi generacijama na Pešterskoj visoravni. Ovo idilično mjesto, poznato po svojoj prirodnoj ljepoti i kulturnom naslijeđu, prikazuje se kroz oči domaćina koji s ljubavlju i predanošću brine o svojoj zemlji i stoci.

Senad Ćosović, kao pravi čuvar tradicije, vodi nas kroz svoje selo i pokazuje imanje koje je s pažnjom izgrađivao godinama. Njegova posvećenost uzgoju stoke i očuvanju tradicionalnog načina života pravi je primjer kako se ljubav prema zemlji i prirodi prenosi s koljena na koljeno. Upoznajemo se sa izazovima i radostima svakodnevnog života na Pešterskoj visoravni, od jutarnjih obaveza na farmi do večernjeg odmora uz porodicu.

Video donosi i bogatstvo prirodnih ljepota Pešterske visoravni, koja svojim prostranstvima, zelenim pašnjacima i čistim zrakom privlači pažnju kako domaćih, tako i stranih posjetilaca. Senadova priča nije samo priča o jednom čovjeku, već i o zajednici koja njeguje svoje korijene i vrijednosti.

Kroz ovaj video, gledatelji imaju priliku da se upoznaju s jedinstvenim stilom života na Pešterskoj visoravni, gdje se tradicija i moderni svijet susreću. Senad Ćosović je ponosni predstavnik svog sela i svojim primjerom pokazuje koliko je važno očuvati i cijeniti naslijeđe koje imamo.

Pogledajte ovaj inspirativni video i otkrijte čaroliju Pešterske visoravni kroz oči vrijednog domaćina Senada Ćosovića, koji svakodnevno svojim radom i predanošću održava duh i tradiciju ovog prelijepog dijela naše zemlje. Pogledajte video prilog ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *