Zukorlić se brani na Happy-ju: NISAM POZVAO NA NAORUŽANJE, rekao sam da će se Bošnjaci SAMI NAORUŽATI

767

U jučerašnjem gostovanju na Happy televiziji, Muamer Zukorlić se načeo mnogih tema, ali se stiče utisak da je na Happy televiziju otišao ne bi li se opravdao za javni poziv na naoružavanje koji je uputio Bośnjacima, a kao prijetnju Vladi ukoliko se, kako Zukorlić kaže, “ne obračunaju sa kriminalom”.

Podsjetimo, Zukorlić je tada rekao:

“Nema više smisla pozivati ministre, ne treba nam paradiranje Žandarmerije, nikoga više neću da pozivam, upozoravam ih posljednji put, ukoliko policija, tužilaštvo i sudstvo ne raskinu veze sa kriminalcima pozvat ću narod da kupi oružje i brani se. Oni ih pomažu, ovakve likvidacije vrše oni koji znaju da su policija, tužioci i sudovi na njihovoj strani”, rekao je Zukorlić.

Juče, na Happy-ju, voditeljka je već postavljanjem pitanja sama započela pravdanje Zukorlića riječima:

“Neki su pogrešno protumačili vaš poziv da bi narod u Novom Pazaru trebalo da uzme oružje u ruke iz razloga što je novinar ubijen. Vi ćete to bolje objasniti s obzirom da su tu vašu, možemo slobodno reći emotivnu izjavu i poruku shvatili drugačije…”

Pravdanje koje je voditeljka započela pitanjem nastavio je sam Zukorlić, koji je čak pokušao Sandžaklije da predsatavi kao opasnost za čitavo društvo, samo da bi odgovornost skinuo sa sebe, riječima:

“Šta sam ja rekao? Rekao sam ako ne presječe država spregu između kriminala, politike, policije, tužilaštva u Sandžaku, Novom Pazaru, Sjenici i ostalim dijelovima Sandžaka nužno će biti da će ljudi kupiti oružje i braniti se. To je tako kroz historiju…”

Navedeno poslušajte u videu na 25:14

 
One thought on “Zukorlić se brani na Happy-ju: NISAM POZVAO NA NAORUŽANJE, rekao sam da će se Bošnjaci SAMI NAORUŽATI

  1. Haso

    Vidi ovoga dosao da laze ovde kod Marica.On samo ovde dolazi da blati svoj narod iz Sandzaka.I misli dacemu CETNIK MARIC pomoci da pobedi na izbore.E propali VOJVODA SAD CETE RASIM RAZBIT NA IZBORE.I onda ovce i na Orljansko brdo pored one KASARNE STOSI NAPRAVIO U ORLJE cuvaj.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.