ZVANIČNO: MIKA Aleksić se tereti za OSAM SILOVANJA i to od 2008. godine…

322

Miroslav Mika Aleksić, čuveni dramski pedagog i vlasnik škole glume u Beogradu, koji je priveden jer ga je više djevojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i među prvima glumica Milena Radulović, negirao je krivicu danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, a njemu je nakon toga određen pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, poznati beogradski profesor tereti se za čak osam krivičnih djela silovanje, ali i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje.

“Osumnjičeni se tereti, da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih djela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih djela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloljetna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloljetne i nakon punoletstva”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična djela činio od 2012.godine, tužilaštvo navodi da je riječ o ranijem periodu, odnosno još iz 2008.godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično djelo, kao i da ne zna zašto su pomenute djevojke to ispričale.

Podsjetimo, Aleksića je prijavilo više djevojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovjesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

izvor: nova.rs