Istražujemo: Munib Mujagić VLASNIK TRŽNOG CENTRA koji UZURPIRA korito rijeke Grabovice

1680

U danima poplave u Sjenici, mnogi SPP aktivisti hvalili su se snimkom kako predsjednik opštine Munib Mujagić obilazi ugroženi dio grada, brinući o građanima. Podaci do kojih smo mi došli baš i ne govore u prilog tome. Sandžak Danas nakon duge istrage ekskluzivno otkriva kako je Mujagić ugrozio više porodica objektom za koji šira javnost do danas nije ni znala da pripada njemu!

Naglašavamo da za sve navedeno imamo dokaze u vidu fotografija i zvanične dokumentacije!

U nastavku teksta pročitajte o čemu se radi.

Naime, na kat.ortofoto snimku vidi se niz zgrada koje su udaljene od rijeke Grabovice, kao i jedan veliki problem, a to je objekat koji odmah upada u oči jer se nalazi odmah pored rijeke.


Orto-foto / Slika 1

Objekat se nalazi na parceli 944/3, provjerom smo utvrdili da je vlasnik zgrade firma “ARHITEKT”.

Slika 2

Vlasništvo firme nad ovim objektom je samo blijedi pokušaj skrivanja pravog vlasnika. Naš tim je daljom istragom utvrdio da je vlasnik firme “Arhitekt” predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić, a da je njen zastupnik njegov sin Admir Mujagić, za šta prilažemo dokumentaciju.


Slika 3 i 4

Na našoj fotografiji  5 se vidi da se radi o višespratnici, u kojoj je i tržni centar, takođe se vide podrumi kojima je ova zgrada definitivno ugrozila podzemne tokove i samo korito rijeke Grabovice. Kada se zadnja strana objekta  uporedi sa slikom 5 i slikom 1 može se uočiti da je cijelu opštinsku parcelu 944/2 i 944/15 predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić ogradio, i to sve do samog korita rijeke Grabovica, što je definitivno još jedan čin uzurpacije korita rijeke.


Slika 5

Sada je jasan razlog zabrinutosti Muniba Mujagića. Pitanje je ko je dao građevinsku dozvolu tržnom centru da svojim gabaritom, kao i podrumom koje posjeduje, ugrožava rijeku Grabovicu, poremetivši tok podzemnih voda pored samog korita rijeke. Ako na to dodamo činjenicu da je zidom i ogradom izvršena uzurpacija opštinskog zemljišta do samog vodotoka, jasno je da je ovaj tržni centar najproblematičnija tačka korita ove sjeničke rijeke.

NA OVOM LINKU POGLEDAJETE SKANDAL! KAKO JE PREDSJEDNIK OPŠTINE SJENICA DA BI SPASAO SVOJ TRŽNI CENTAR UGROZIO MJEŠTANE SJENIČKOG NASELJA BUKREŠ




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *