Auto-litije iz Srbije policija zabranila prolaz / Htjeli da se susretnu sa učesnicima

842

Policija nije dozvolila prolaz učesnicima auto-litije koji su se svojim automobilima zaputili prema graničnom prijelazu Ranče kako bi se u mjestu Jabuka u Srbiji susreli sa učesnicima auto-litije koja je jutros krenula iz Beograda, javljaju Vijesti.me.

Kordon policije u Pljevljima sačekao je učesnike auto-litije u mjestu Trlica iznad grada, na raskrsnici puta prem graničom prijelazu Ranče i puta za Bijelo Polje.

Jedan od učesnika auto-litije Vijestima je kazao da su na pitanje zašto im ograničava kretanje, koje im je Ustavom zagarantovano, od policije dobili odgovor da je to urađeno iz bezbjednosnih razloga.

Policija okupljenima nije dozvolila ni pješke da nastave do graničnog prijelaza, udaljenog od tog mjesta nekoliko kilometara.

 

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=337621914276132

Litijaše iz Pljevalja je predvodio Milinko Gazdić, sredinom 1990-ih poslanik Šešeljeve partije u crnogorskom parlamentu.

Auto-litija iz Srbije je jutros u 7 sati krenula iz Beograda, sa parkinga ispred Sava centra, ka Crnoj Gori. Neki učesnici su bili u majicama s natpisima “Ne damo svetinje”, “Crna Gora – Srbija, jedna familija” i slično.

Večeras u 20 časova u Podgovrici je održana nova auto-litija, koja se već duže održava svake nedjelje u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Izvor: Vijesti.me/CDMKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *