Čovek SPASIO VUČICU I NJENE MLADUNCE, a godinama kasnije ona SPASILA NJEGA

601

SHARE

Pre nekoliko godina, čovek je tražio zlato na ostrvu na Aljasci, odmah pored potoka Koho. Dok se probijao kroz šumu, šokirao se kad je ugledao čudno stvorenje pored močvare. Kad je pogledao izbliza, shvatio je da je životinja u stvari aljaški vuk, povređen i nepokretan nakon što je uhvaćen u zamku.

Čovek je u početku bio preplašen da se suoči licem u lice sa velikom zveri, ali je ubrzo shvatio da je bila slaba i iscrpljena. Dok je još uvek bio oprezan oko nje, primetio je da je imala mleko. Ovo je značilo samo jedno – imala je bebe kojima je bila preko potrebna.

Čovek je znao da bi približavanje moglo biti opasno, ali i dalje mu je bilo žao nje i njenih mladunaca. Zato je otišao da pronađe njenu mladunčad. Najzad, pronašao je brlog udaljen oko 800 metara. Dok je čovek oponašao vučje zavijanje, iz skrovišta su izašla 4 mladunca. Bili su veoma gladni.

Uzeo ih je oprezno i stavio u torbu i odneo do majke, koja je prigrlila svoje mališane dubokim emotivnim cviljenjem! Uprkos čovekovom ljubaznom gestu i dobroj nameri, majka mu još uvek nije verovala i nije mogao da joj se približi. Ali čovek je znao da će ovim tempom umreti od gladi.

Tako joj je doneo ostatke tek umrlog jelena da ublaži glad. Tokom sledećih nekoliko dana, čovek se ulogorio u blizini još uvek zarobljene vučice i njenih mladunaca. Vreme je provodio tražeći i pronalazeći hranu za vuka. Čak se i vezao za mladunce! Jednog dana, majka je počela da lagano maše repom dok joj je on spremao večeru!

Tada je prišao da je oslobodi. Na kraju mu je oblizala ruke i dozvolila mu da je pusti iz gadne zamke koja joj je teško oštetila šapu. Jednom oslobođena, počela je da šepa. Međutim, naglo se zaustavila i nagovorila svog spasitelja da je sledi! Odvela ga je na livadu i predstavila mu svoj čopor. To je čoveku promenilo život dok je komunicirao sa toliko vukova koji su se prema njemu ponašali kao prema delu čopora. Ona je žalosno zavijala dok se čovek opraštao, ne znajući da im je suđeno da se ponovo sretnu.

Četiri godine kasnije, čovek se vratio u još jednu avanturu. Nostalgija ga je snažno pogodila kad je ponovo posetio sada zarđalu čeličnu zamku pored močvare. Ali baš tada, naišao je medved i nije imao gde da pobegne, pa se popeo na drvo u strahu. Čovek je u očaju i u trenutku ispustio glasni vučji zvuk. Taman kad je mislio da je kraj, pred očima mu se pojavio poznati lik!

Podelite ovu neverovatnu priču sa porodicom i prijateljima!