FOTO: N. KOČOVIĆ / RAS SRBIJ

Đerlek: Zbog čega da podnesem ostavku? Zbog uspjeha? Ne pada mi na pamet!

722

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je danas da je srećan što je sa svojim timom uspio da “zaustavi opasan talas i da mu ne pada na pamet da bude toliko naivan da podnese ostavku”.

On je na konferenciji za novinare rekao da ostavku podnosi samo kada ne ostvari uspjeh.

“Zbog čega da podnesem ostavku, zbog uspjeha? Svi ste svjedoci je li isto stanje 1. ili 27. jula i koliko smo uspjeha napravili. Zlonamjerni mogu da pričaju šta hoće, moji i naši rezultati se vide u brojkama i statistici. U ovom gradu i svijetu samo vam uspjeh ne mogu oprostiti”, poručio je Đerlek.

Komentarišući protest nekoliko desetina građana Novog Pazara Đerlek je rekao da je “ovo demokratska zemlja i da svako ima pravo da izrazi svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo”.

Odgovarajući na pitanje o svom pravnom statusu Đerlek je rekao da je od 1. jula zamenik direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, odnosno, koordinator te zdravstvene ustanove koji snosi punu odgovornost za zakonitost u njenom radu.

“U ovom trenutku zamjenjujem Mahmutovića, a to ne možemo vremenski ograničiti jer se ne zna kada će se on izliječiti. Pitate pogrešnog čovjeka, ne odlučujem ja o tome (koliko će ostati na toj poziciji), već mnogo veće institucije”, dodao je Đerlek.

On je objasnio da se podaci o ukupnom broju preminulih koje je saopštio Štab za vanredne situacije odnose samo na period od početka drugog pika prvog talasa, odnosno, od 12. juna, a ne od starta epidemije.

Đerlek je ocijenio da nije kompetentan da objasni zašto je tolika smrtnost u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu od kovida19, odnosno, zašto je zvanično svaka peta preminula osoba od te bolesti u Srbiji iz ovih gradova.

On je istakao da trenutnu situaciju mnogi koriste za politizaciju, a na pitanje novinara koje stranke konkretno, odgovorio je “svi koji se bave politikom”.

Demantovao je pojedine objave na društvenim mrežama da su se dešavale smrti pacijenata zbog nestanka struje, nazivajući ih “notornim glupostima”.

Izvor: Radio sto plus
2 thoughts on “Đerlek: Zbog čega da podnesem ostavku? Zbog uspjeha? Ne pada mi na pamet!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *