Dotrčao da pomogne ocu, a on ga ubio!!!

Dotrčao da pomogne ocu, a on ga ubio!!!

950

Nakon intenzivne i veoma komplikovane istrage novopazarska policija i Više tužilaštvo rasvjetlili su brutalno ubistvo biznismena Nedžiba Kačara (60) i zbog sumnje da je počinio zločin uhapsili njegovog sina Dalana (25).

– Danonoćno smo radili na rasvjetljavanju ubistva, saslušan je veliki broj osoba, ali nikako nismo mogli da pronađemo oružje kojim je Kačar ubijen. Tek kada smo i taj dokaz pribavili bili smo sigurni da je sin ubica – kaže izvor “Blica” iz istrage.
Poslije svega, istražni organi sada sa sigurnošću mogu da rekonstruišu kako se sve odigralo kobne noći u stambenoj zgradi u Radničkoj ulici, u novopazarskom naselju Rasadnik, a u kojoj su u zasebnim stanovima živjeli žrtva, njegovi sinovi i bivši tast i tašta.

Osumnjičeni mladić je, navodno, oko jedan sat iza ponoći pozvonio ocu na vrata koji mu je, sanjiv, otvorio. Istog trenutka napao ga je nožem, nanio mu povrede u predjelu vrata i grudi, ne dozvolivši mu da reaguje i odbrani se.

Dalan je, zajedno sa komšijama, dotrčao do ubijenog oca, pokušao da mu pomogne, zapomagao je kada je proglašen mrtvim, a opšti metež je iskoristio da nož, kojim je počinio zločin, baci u šaht udaljen stotinak metara od zgrade.

Sutradan je bio i na dženazi (sahrani) ocu, a sve do privođenja u srijedu uveče je primao rođake i prijatelje koji su dolazili na hatar (da izraze saučešće).

– Na početku saslušanja je sve negirao, ali, kada su mu predočeni dokazi koji su prikupljeni, sve je priznao. Nož smo pronašli tek pošto smo otvorili na desetine šahti – dodaje naš izvor.

Ubijeni Kačar je nekoliko puta hapšen i osuđivan zbog nasilja nad suprugom, od koje se razveo. Ona se kasnije odselila za Francusku, djeca su ostala u Novom Pazaru, a o njima su najviše brinuli njeni roditelji.

Pohvale vrha policije

Zbog rada na rasvjetljavanju ubistva nekadašnjeg bankara novopazarski inspektori dobili su pohvale vrha policije, prije svega što se radilo o izuzetno zamršenom slučaju koji je riješen veoma brzo.

Izvor: Sandžak danas/Blic.rs