Elvisu Ćatoviću odloženo suđenje , nije došao Zemunac

815

Pripremno ročište suđenja Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32), optuženom za ubistvo Željka Pavkova iz Sombora, u bjelopoljskom Višem sudu nije počelo danas.

Ročište je odloženo zbog nedolaska Ljubomira Lazića iz Zemuna, koji odgovara zbog pokušaja ubistva Ćatovića.

Lazićev advokav Vidomir Bošković je kazao da je Lazić odustan iz zdravstvenih razloga, za šta je priložio obimnu medicinsku dokumentaciju, javljaju “Vijesti”.

Prema optužnici državnog tužioca Milosava Veličkovića, Ćatović se tereti za – teško ubistvo u pokušaju, u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Prema tom tužilačkom aktu, Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Samobora.

Navodi se da je istovremeno pokušao da liši života Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna. Veličković u optužnici objašnjava da je Ćatović tada iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio je više hitaca u pravcu oštećenih.

Piše da je jedan projektil pogodio Pavkova i nanio mu teške tjelesne povrede, od kojih je nastupila smrt.

Jedan projektil je pogodio Lazića i lakše ga povrijedio.

Stoji da je sve to učinio u uračunljivom stanju, svjestan zabranjenosti djela.

Optužnicom se, međutim, tereti i Lazić – da je istog dana, na istom mjestu, s umišljajem pokušao da liši života Elvisa Ćatovića.

Piše da je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno držao i nosio, ispalio je više hitaca, od kojih je jedan pogodio Ćatovića i nanio mu lake tjelesne povrede, čime je izvršio krivično djelo – ubistvo u pokušaju.