Još sankcija / FIFA zabranila Rusiji da igra pod imenom i zastavom

461

Prema sankcijama, koje ostaju na snazi ​​do daljnjeg, na području Rusije neće se održavati međunarodna takmičenja, a utakmice čiji je domaćin Rusija igrat će se na neutralnom terenu i bez publike. Sve reprezentacije Ruskog nogometnog saveza takmičit će se pod imenom “Nogometni savez Rusije (RFU)”, a ne Rusija

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da se međunarodne nogometne utakmice neće igrati u Rusiji, koja je izvršila vojnu intervenciju u Ukrajini te kako se na utakmicama neće koristiti ruska zastava i himna, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju objavljenom na web-stranici FIFA-e, u kojem se podvlači da nasilje nikada nije rješenje, pozvali su na “hitnu uspostavu mira i početak konstruktivnog dijaloga”.

Na sastanku Vijeća FIFA-e odlučeno je da se poduzmu hitne mjere u vezi s Ruskim nogometnim savezom u skladu s preporukama Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC).

Prema sankcijama, koje ostaju na snazi ​​do daljnjeg, na području Rusije neće se održavati međunarodna takmičenja, a utakmice čiji je domaćin Rusija igrat će se na neutralnom terenu i bez publike.

Sve reprezentacije Ruskog nogometnog saveza takmičit će se pod imenom “Nogometni savez Rusije (RFU)”, a ne Rusija. Ruska zastava i himna neće se koristiti u utakmicama u kojima učestvuju ove selekcije.

Navedeno je da će FIFA također nastaviti dijalog s IOC-om, UEFA-om i drugim sportskim organizacijama kako bi odredila dodatne sankcije, uključujući potpuno isključenje, ako se situacija u Ukrajini ne popravi.

Izvor STAV
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *