Horgoš: Pazarcu zaplijenjeno 70 laptopova i tableta, kao i više od 20 mobilnih telefona

943

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 25. maja, na ulaznoj strani prelaza Horgoš, spriječili krijumčarenje više od 70 polovnih laptopova i tableta, njihovih dijelova i 22 mobilna telefona kojima je jedan automobil bio dupke pun.

Prekršaj je otkriven oko 8 časova ujutru, kada je na red za kontrolu stigao “mercedes benc” austrijskih registarskih oznaka kojim se iz Beča, gdje radi kao vozač, vraćao državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Pazaru.

U razgovoru sa carinskim službenicima, 49-godišnji putnik rekao je da sa sobom nosi polovnu veš-mašinu i kućište kompjutera.

Detaljnim pregledom vozila ispostavilo se da to nije ni približno sve, jer su carinici nekoliko sakrivenih tablet uređaja pronašli najprije u fabričkoj šupljini iza zadnjeg sjedišta. Daljom kontrolom ustanovljeno je da tajnog tovara ima gotovo svuda, a riječ je o 52 laptopa “samsung”, “tošiba”, “lenovo”, 22 mobilna telefona “samsung”, “soni”, “nokija”, 18 tableta “samsung”, “lenovo”, “asus”, dva kompjutera “epl” i dva monitora iste marke.

Neprijavljena tehnička roba otkrivena je i ispod ćebeta koje se nalazilo na zadnjem sjedištu, u kutiji sa alatom, koferu putnika, prostoru za rezervni točak, čak i ispod patosnice, gdje je bilo sakriveno nekoliko laptopova.

Najupečatljivije mjesto skrivanja je bila prijavljena polovna veš-mašina, koju je bilo moguće otvoriti tek nakon što se uključi u struju. Kada su je odneli do prvog priključka, carinici su videli da je bubanj veš mašine bio je ispunjen mobilnim telefonima i laptopovima.

izvor Sandzak Danas/ 021