Hronologija dešavanja kobne noći: sukob, tuča, ubistvo i sukobi porodica u krugu bolnice

1606

Adnan Alibašić (41) iz Novog Pazara ubio je Nihada Hamidovića (23) u svom lokalu „Divan“ poslije svađe zbog pjevačice.

Adnan Alibašić (41) iz Novog Pazara ubio je Nihada Hamidovića (23) iz Smoluće kod Tutina u svom lokalu „Divan“ poslije svađe zbog pjevačice, a prvi sukob se desio nakon opomene od strane vlasnika restorana “Divan”. U krvavoj kafanskoj tuči, Alibašić je pogodio Hamidovića u stomak, koji je od povreda nešto kasnije umro u bolnici.

U pucnjavi je još u nogu ranjen i Sead Mulić (38), a Berin Brunčević u stomak. Za napomenu Mulić nije učesnik svađe već je u trenutku pucnjave izlazio iz svog automobila kojeg je parkirao na parking restorana “Divan” i uputio se ka restoranu.

Ubijeni Hamidović

Kako saznajemo, ubistvu je kumovao alkohol, a svađa je prvo izbila zbog ponašanja gostiju, a kulminirala nakon dobacivanja pjevačici i naručivanja pjesama. Poslije pucnjave i intervencije policije, rodbina povrijeđenih se sukobila s Alibašićevim rođacima u krugu bolnice.

– U kafani se dosta pilo, a momci koji su ranjeni bili su veseli i stalno su zvali muziku za svoj sto. Naručivali su pjesme, što se navodno nije dopalo Alibašiću. On je pokušao da upozori momke, što je izazvalo prvu svađu i situacija se samo nakratko smirila. Ubrzo je sukob eskalirao zbog dobacivanja pjevačici – kaže izvor  i dodaje:

Navodno su momci nešto dobacili ili zahtjevali da pjevačica sjedne za njihov sto i tada je, kako se sumnja, Alibašić reagovao. Između njih je izbila rasprava, a sekund kasnije i tuča. Bukvalno se nije znalo ko koga udara, a zatim se zapucalo. Mulić, koji je bio van lokala, ranjen je u nogu, dok je Hamidović upucan u stomak. Takođe, ranjen je i Brunčević. U tuči je povrijeđen i Alibašić i on je na leđima zadobio posjekotinu. Kada je izbio sukob, dio gostiju je pobjegao, a neko je pozvao policiju. Po dolasku brojnih patrola stigla je i Hitna pomoć, koja je sve povrijeđene prevezla u bolnicu, gdje se ubrzo okupila rodbina učesnika tuče. Ljekari su pokušali da spasu Hamidovića, ali je on preminuo. Kada se saznalo šta se dogodilo, izbio je sukob između rođaka povrijeđenih, koji je prekinula policija!“

Osuđivan zbog pucnjave

Kako saznajemo, Adnan je već osuđivan zbog pucnjave, a navodno voli i da popije.

– Pomagači osumnjičenog E. A. i M. P. sakrili su čaure i obrisali krv u lokalu i ispred njega. Poslije krvavog obračuna u kafani, članovi porodica ubijenog i ranjenih otišli su u Hitnu pomoć, gdje su se potukli. Gdje je bilo obezbjeđenje, koje je trebalo da spriječi sukob? – pita naš izvor i dodaje da ubijeni potiče iz bogate porodice.

– Radio je u Berlinu, bio je dobar i vaspitan momak. Njegovi dajidže imaju građevinske firme u Berlinu i Americi, vrijedni su i vrlo uticajni – kaže poznanik ubijenog. Utvrđeno i da je E. A. učestvovao u tuči, pa će protiv njega biti podnijeta i krivična prijava za nasilničko ponašanje. Alibašić i njegova dva poznanika, E. A. i M. P. uhapšeni su i njima je određeno zadržavanje do 48 sati.   [quote]”[/quote]

Konobar sakrio pištolj?

Uhapšene još dve osobe zbog sumnje da su pomogle vlasniku restorana „Divan“, da poslije ubistva Hamidovića prikrije dokaze. Kako saznajemo, iza rešetaka našli su se S. R., koja je bila u društvu gazde kafane, a koja se sumnjiči da je poslije zločina brisala tragove, dok je konobar B. S. osumnjičen da je u obližnjem šumarku sakrio pištolj iz kojeg je pucano. Zbog uklanjanja dokaza, krivične prijave će biti podnijete protiv još nekoliko radnika restorana „Divan“ i gostiju.

Izvor Sandžak Danas/Alo.rs