Iz MUP-a tvrde da je Novopazarka napala policijske službenike!

895

Edita Radetinac iz Novog Pazara prije dva dana objavila je fotografije povreda za koje tvrdi da su njoj nanijeli policijski službenici u policijskoj upravi tog grada. Ona je uz fotografije ostavila i komentar o navodnom incidentu. Kako kažu iz MUP-a, njeni navodi su netačni.

U pomenutoj objavi ona je navela da je 31. 07. 2019. godine u 12:30 h bila u PU Novi Pazar sa dvoje maloletne djece, sinom R.H (17) i R.E. (5) radi podizanja lične karte svom sinu, ali da je onda, navodno nastao incident.

Kako je Edita u svojoj objavi navela, zatražila je papir i hemijsku i jedna od radnica joj je rekla da nema, a njen kolega je, kako je napisala, bio veoma ljubazan i dao joj papir i hemijsku.

– Počela sam da pišem i u jednom trenutku sam izašla u hodnik da nastavim sa pisanjem, kada je u jednom trenutku službenica Vesna Nešković izašla, otela mi papir i hemijsku i počela je da me udara i da me vuče, pred 20 svjedoka, i moje dvoje maloljetne djece. Moj sin (17) je makao Vesnu od mene, u tom trenutku službeno lice (policajka) se zaletjela i udarila mog sina (17) dva puta u predjelu leđa, tj. bubrega, sa pretnjama “Završićeš u zatvoru” – napisala je Edita.

Ona je dalje tvrdila da se ovom incidentu pridružio jos jedan policajac.

Počeli su svo troje zajedno nasilno da izbacuju mene i dva sina. Ispred PU Novi Pazar sam se onesvijestila da bi na moje stanje Vesna Nešković rekla: “Nemoj da glumiš”. Na to moje stanje niko od pripadnika PU Novi Pazar nije reagovao da se meni pruži bilo kakva vrsta pomoći. Lišena sam slobode, dok je moj sin (5) vrištao i govorio: “Pustite mi mamu, nemojte da je zatvorite” – tvrdi na svom Fejsbuk profilu Edita Radetinac.

Edita Radetinac je na svom Fejsbuku navela i da su je policajci, navodno držali sedam sati odvojeno od djece, te da im je “vjerovatno smetala marama koju nosi”, aludirajući na sukob po vjerskoj osnovi.

POLICIJA NEGIRA OVE NAVODE

Kako bismo provjerili da li su ove tvrdnje istinite, obratili smo se Ministarstvu unutrašnjih poslova, njihov odgovor negira sve Editine navode i ukazuje na to da je upravo Edita bila ta koja je izazvala incident.

– Obavještavamo vas da su netačni navodi E. R. (42) da su je policijski službenici pretukli u zgradi Policijske uprave Novi Pazar. Naprotiv, E. R. koja je 31. jula došla u PU Novi Pazar, kako bi njen sin preuzeo ličnu kartu, napala je tom prilikom dvije policijske službenice. Ona je prvo gađala olovkom, a zatim i vrijeđala policijsku službenicu koja radi na upravnim poslovima, nakon čega joj je, kako bi je smirili, prišlo dvoje policijskih službenika. Ona je tada napala još jednu policijsku službenicu i nanijela joj povrede u predelu ruku, koje je konstatovao i dežurni ljekar u bolnici u Novom Pazaru – naveli su iz MUP-a za “Telegraf”.

Iz MUP-a su dalje naveli da je o ovom događaju obavješteno Osnovno javno tužilaštvo, čiji je tužilac naložio da se osumnjičena E. R. privede i da se protiv nje podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

– Napominjeno, da E. R. nije podnijela pritužbu na rad policijskih službenika, iako joj je ta mogućnost predočena, niti je dostavila bilo kakvu zdravstvenu dokumentaciju koja potvrđuje njene tvrdnje da je zadobila bilo kakve povrede – rečeno je iz MUP-a.

Izvor: Sandžak danas/Telegraf.rs