Koalicioni partner SPP-a u CG negirala genocid u Srebrenici! (VIDEO)

683

Na pitanje koje je u večerašnjoj Debati na RTCG uputio portparol BS-a Adel I. Omeragic predstavnici koalicije “CRNO NA BIJELO” (koju predvodi Dritan Abazović i URA, ali u kojoj je i stanka Hazbije Kalača – SPP), da li se u Srebrenici dogodio genocid, ona potpuno hladno odgovara da se u Srebrenici nije desio genocid.
Ova izjava je potpuno skandalozna i šokirajuća. To samo govori koliko je iskrena koalicija “CRNO NA BIJELO”, i koliko je ova lista antibošnjačka.

U gotovo skandaloznom objašnjenju za negiranje genocida, Bečanović je negirala stav partije kojoj pripada i odluke Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu.

Negirala je do te mjere da je poručila da sud treba da odluči da li je to bio genocid, samo nije jasno saopštila koji sud treba da se bavi tim pitanjem nakon odluke suda u Hagu.

Profesorica Bečanović kaže da se tamo desio strašan zločin, ali da ne može da kaže da li je to genocid. Zaplet u izjavi je nastavljen.

“Kada je u pitanju riječ genocid ja nisam iz struke koja može da utvrđuje to. Tamo se desio strašan zločin. Da li će to nazvati genocidom…”, kazala je, između ostalog, profesorica Bečanović.

Onda je nastavila u još dramatičnijem tonu:

“Ja proučavam znakove. Znam šta znači oznaka, a šta znači označeno. Možete nešto nazvati genocidom, a da označeno ne odgovara oznaci koju ste upotrijebili. Sudovi su o tome raspravljali. Jer ono što kaže sud i kako on procijeni, jer postoje stepeni valjda (baš ste mene našli) pošto je to pitanje baš za pravosudne organe…”, poručila je Bečanović.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1083496125417002&id=109396559493635
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.