Novi Pazar- Građani donirali dva sanitetska vozila Domu zdravlja

828

Dom zdrvalja u Novom Pazaru dobio je dva vozila koja će znatno unaprijediti usluge Hitne službe i sanitetsku pomoć građanima. Kombi vozilo i sanitetski automobil ukupne su vrijednosti oko 20 000 eura, a donacija su građana velikog srca koji su kao dobrotvori želeli da ostanu anonimni.

Predstavnici Doma zdravlja i voznog paraka Hitne službe ističu da je postojala potreba za ovakvom donacijom s obzirom da službe često transportuju pacijente prema različitim zdrvastvenim centrima, a hitne službe veliki broj intervencija na terenu.

” Veliki je grad, veliki broj usluga hitne pomoći, tako da smo bez obzira na jedan solidan vozni park i ovo će biti nama jedna valika pomoć. Jedno vozilo je donacija je grupe naših privrednika, dok je drugo donacij jednog humanog pojedinca, a ukupna vrijednost donacije jeste oko 20 000 evra. Ja želim da se zahavalim na ovoj jednoj zaista vrijednoj donaciji. Vozila se već koriste. Za nas je ovo velika čast jer naše rad i potrebe su prepoznali građani, tako da je ovo poziv svima da slijede primjer donatora“, rekao je direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović.

Sa ovim donacijama Dom zdravlja raspolaže sa ukupno 10 vozila, 8 se koristi za prevoz pacijenata, a za Hitnu službu dva vozila.
Opširnije na tv prilogu

izvor rtv