Novi Pazar: Motiv ubistva opljačkanih milion evra!?

941

Ubijeni Bejto Krlić i osumnjičeni Bajazit Bećirović znali su se dobro, a navodno su i sarađivali.

Bajazit Bećirović (25) iz Novog Pazara uhapšen je zbog sumnje da je u restoranu “Dar” u ovom gradu, u srijedu oko 23 sata, ubio Bejta Krlića (51) iz sela Čarovina, koje pripada opštini Tutin. Nakon ovog stravičnog zločina, pojavile su se dvije verzije motiva ubistva.

U noći ubistva, Bejto i Bajazit su sa još jednim muškarcem sjedeli u ovom restoranu, a očevici kažu da su se oni u nekom trenutku posvađali. U jednom momentu Krlić je pesnicom udario Bećirovića, nakon čega je mladić izvadio pištolj i jednim hicem pogodio Krlića u grudi. Tada je pobjegao.

– Osumnjičeni je u ugostiteljskom objektu nakon verbalnog i fizičkog sukoba, ispalio hitac iz vatrenog oružja u muškarca (51), koji je od zadobijenih povreda preselio. Protiv Bajazita B. će biti podnijeta krivična prijava zbog ubistva i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja – saopštila je novopazarska policija.

U restoranu je potom nastao haos, a gosti su u panici istrčali iz sale. Nekoliko mladića navodno je prišlo Krliću, koji je nepomično ležao i krvario.

– Jedan momak je pokušavao da mu pomogne, kvasio mu je lice vodom, držao mu rukom ranu, kako ne bi iskrvario. Došli su ljekari iz Hitne, ali su odmah konstatovali smrt – rekao je jedan od očevidaca ovog ubistva.

1. VERZIJA: SUKOB ZBOG UKRADENIH MILION EVRA U NJEMAČKOJ

Prema prvoj verziji uhapšeni Bajazit B. bio je u sukobu sa Bejtom zbog milion evra. Ova velika svota opljačkana je prije dvije godine u Minhenu, a novac je sakriven i do danas se ne zna gdje se nalazi. Prema nepotvrđenim informacijama, u ovu pljačku umiješani su i pojedini rođaci ubijenog i osumnjičenog.

Izvori koji su upućeni u ovo svirepo ubistvo kažu da sukob između Bejta i Bajazita datira odranije i da je dosad bilo više pokušaja da se sve završi na miran način. Razlog zbog kojeg su se posvađali jeste to što i dalje nije poznato gdje se nalazi novac koji je opljačkao Bejtov rođak.

– Rijad Ikić je Bejtov sinovac i on je prije dvije godine uhapšen u Segedinu, kada je pokušavao pješice da uđe u Srbiju. Nekoliko dana ranije opljačkao je kombi u kojem je bilo preko milion evra, a taj novac bio je namjenjen banci u Minhenu. Prilikom hapšenja, policija kod njega nije pronašla ukradeni novac i još se ne zna gdje se on nalazi – rekao je za “Alo” izvor iz istrage.

Prema riječima izvora, Ikić je, navodno, bio vozač u firmi za transport novca i imao je sve informacije koje su mu bile potrebne kako bi izveo pljačku. Bejto i Bajazit najvjerovatnije su se posvađali u vezi sa tim novcem, a svađa je dovela i do ubistva.

– Svi su očekivali da dobiju svoj dio plijena i zbog toga je rasla nervoza. Zbog te pljačke koja je izvedena prije dvije godine u Njemačkoj, više osoba se nalazi u zatvoru, Među njima i rođaci ubijenog i osumnjičenog. Ima tu mnogo nejasnih detalja i neraščišćenih odnosa. Prema jednoj priči, osumnjičeni Bajazit je tvrdio da njegovi rođaci nemaju veze sa pljačkom i da sjede nevini u njemačkom zatvoru. Možda su se i oko toga posvađali – priča izvor.

2. VERZIJA: SUKOB ZBOG NEISPLAĆENIH DNEVNICA

Prema drugoj verziji motiv ovog ubistva bio je obračun novca, odnosno dugovanja koja je sada već rahmetlii Krlić imao prema Bećiroviću. Navodno, Bećirović je radio na građevini kod Krlića i ubijeni čovek mu je ostao dužan pozamašnu svotu novca.

BRAT UBIJENOG KRLIĆA PRIJE 11 GODINA UBIJEN BLIZU OVOG RESTORANA

Brat Bejta Krlića, Naser, ubijen je 2008. godine u hotelu “Atlas”, udaljenom tek oko kilometar od restorana “Dar”. U njega je ubica ispalio nekoliko metaka nakon što su se potukli ispred objekta.

Prije nekoliko godina Bejtu je poginula supruga u saobraćajnoj nesreći prilikom povratka iz Njemačke.

izvor Sandžak Danas/ Telegraf