vulin u novom pazaru

PU Novi Pazar od početka ove godine zaplijenila oko 130 kilograma droge

622

Na sastanku srbijanskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina sa načelnikom Policijske uprave u Novom Pazaru Nerminom Ljajićem i zamjenikom načelnika Milenkom Munižabom je istaknuto da je za razliku od prethodnog perioda, Novi Pazar znatno bezbjedniji i sigurniji, te da će prioritet rada Policijske uprave u Novom Pazaru i dalјe biti očuvanje stabilnog javnog reda i mira, borba protiv trgovine narkoticima, oduzimanje oružja u nelegalnom posjedu, kao i sprečavanje nelegalne trgovine akciznom robom.

Kako je danas saopćio MUP Srbije Ljajić i Munižaba su ministru policije referisali o postignutim rezultatima ove policijske uprave i budućim planovima i aktivnostima.

Ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da je zadovolјan zbog toga što su od početka godine najznačajniji rezultati Policijske uprave u Novom Pazaru postignuti u oblasti borbe protiv droga, te da je novopazarska policija je svojim radom i operativnim saznanjima od početka godine presjekla više lanaca trgovine narkoticima i zaplijenila oko 130 kilograma različite droge.

“Što je rezultat vrijedan svake pohvale. Od januara mjeseca Policijska uprava u Novom Pazaru imala je više od 70 zaplijena droge, što pokazuje da se borba policije protiv dilera vodi neprestano, svakog dana. Novi Pazar, baš kao ni jedan grad u Srbiji neće biti pogodno tlo za transport i trgovinu drogom. Dileri droge i trovači naše djece nemaju ni vjeru ni naciju, njihov jedini cilј je da prodajom tog đubreta i trovanjem naše djece zarade ogromne količine novca. Kao što vidite, u Srbiji, u Pazaru, Sjenici, Tutinu i ostalim gradovima nećete moći da dilujete i krijumčarite drogu”, istakao je ministar Vulin.

Izvor: SNews
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.