foto radio sto plus

Specijalisti se potpisali za smjenu Meha Mahmutovića / Ovo su ljekari koji su digli glas…

1141

Među ljekarima specijalistima koji su potpisali peticiju za smjenu vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića je i jedno vreme jedini infektolog u toj zdravstvenoj ustanovi Lejla Ćeranić kao i, kako kažu, mnogo njih koji su direktno učestvovali u liječenju obolelih od kovida-19.

Na spisku potpisanih doktora, do kojeg je došao radio Sto plus, nalazi se i pneumoftiziolog Jasmina Osmanović, anesteziolozi Lajla Sebečevac i Mithat Mušić, kao i internisti Danica Ilić, Nermina Kačar, Izet Pljakić, Safet Muratović i Muamer Suljić.

Smenu Mahmutovića i njegovih saradnika traže i kardiolog Denis Bošnjak, hirurzi Džemail Detanac, Mehmed Mujdragić, Dragoš Vasović, Enes Zogić, Dževad Sebečevac, Omer Bačevac, Nermin Badić i oftalmolozi Nelica Vasović, Dženana Detanac, Zana Dolićanin i Amer Nuhović.

Peticiju su potpisali i ginekolozi Suada Gicić Skenderi, Suada Tutić Ćorović, Nedžib Numanović, pedijatri Ruža Kaličanin i Suada Malićević, reumatolog Verica Radović, neurolozi Muamera Dolićanin i Nedžad Sinanović, psihijatri Amir Kajkuš i Enes Salković.

Na spisku su i otorinolaringolog Faruk Pljakić, fizijatri Muamera Redžepagić, Fahrija Kočan i Edita Ćatović i specijalisti biohemije Adela Mušić i fizikalne medicine i rehabilitacije Semiha Mušić.

Peticiju za smjenu Mahmutovića potpisala trećina specijalista Opšte bolnice jer ga, kako su nam rekli, smatraju najodgovornijim za loše stanje u toj zdravstvenoj ustanovi i lošu organizaciju rada službi tokom epidemije kovida-19.

Oni su najavili da će se narednih dana obratiti javnosti i obrazložiti razloge za svoj zahtjev koji su uputili ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, premijerki Ani Brnabić i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Komentarišući peticiju Mahmutović je pojedinim medijima izjavio da su je “pokrenuli oni koji nisu liječili obolele od kovida-19”, navodeći da je protiv pojedinaca i organizacija “koji su ugrožavali rad bolnice i njegov lični integritet podnijete krivične prijave”.

Izvor Radio Sto Plus
2 thoughts on “Specijalisti se potpisali za smjenu Meha Mahmutovića / Ovo su ljekari koji su digli glas…

 1. Reply

  Kamo srece da je vise hrabrih u zdravstvu, da se javno izjasne i da neki i uzmu mikrofon u ruke da se cuje kakvo je pravo stanje.
  Nece se ostali medicinari pridruziti. To je sirotinja kojoj treba posao, na zalost. Ne smeju sebi dozvoliti taj luksuz i ugroziti poslove.

  Reply
 2. aga sandzacki

  reci te josi zbog lopovluka!! ne samo zbog lose organizacije… mi dijaspora iz sandzaka zelimo da damo prvu podrsku svim ovim divnim ljudima ljekarima poput suade gicic. pa ceranic pa svih ovih ostalih da im ne redzam imena!! a mehu zelim prijatan boravak u zatvor!! uz obecanje da cu ga obic i podsjetit ga na 90 te kad sam dosao sa malim detetom a on me ljepo uputio u sviju ordinaciju?? okrece se kolo srece moj dobri dr mahmutovic!!

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.