TIKA NAJAVILA IZGRADNJU NOVOG GRADSKOG MOSTA U ROŽAJAMA

687

Koordinator Turske Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju za Crnu Goru TIKA, Enver Resuloglari koji je danas sa delegacijom ambasade Republike Turske boravio i Rožajama, najavio je skori početak rekonstrukcije kaldrme i glavnog gradskog mosta koji će u potpunosti finansirati TIKA.

Kada je prije dvije godine iz kabineta predsjednika opštine Ejupa Nurkovića, Turskoj Agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori TIKA, upućen zahtjev za pomoć u rekonstrukciji glavnog gradskog mosta, naišao je na odobravanje i odmah se pristupilo izradi prijedloga idejnog rješenja i finansijske konstrukcije.

Sada, kada su se stekli uslovi za početak izgradnje, kako su najavili iz agencije TIKA, vrlo brzo će se početi sa realizacijom projekta koji će u potpunosti biti finansiran od strane ove vladine agencije.
U planu je i postavjanje kaldrme na dionici od „Kučanske“ do džamije „Sultan Murat II“ to jet od donje do gornje čaršije, što će donekle vizuelno vratiti dio nekadašnjeg izgubljenog ambijenta u ovom dijelu grada.

Vrijedi podsjetiti da je Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju za Crnu Goru TIKA, pružila pomoć i podršku za 45 projekata u Rožajama od kojih je najveći vrijedan 1.2 miliona eura, kada su donirane cijevi za primarnu vodovodnu mrežu od vrela Ibra do mjesta spajanja na sekundarnu mrežu.

izvor  rozajetoday.me