(VIDEO) Novi Pazar za dva mjeseca dobija azil za pse

654

Novi Pazar, [datum] – Dugo očekivanog azila za pse lutalice napreduju prema planu, kako navodi Aladin Zećirović, član Gradskog veća. Predviđeno je da će ovo utočište biti završeno i otvoreno za svoje nove stanare u roku od dva mjeseca.

Projekt azila za pse, koji je započet prije nekoliko godina, sada je u završnoj fazi izgradnje.

“U toku druge faze radova, koja je počela prije mjesec dana, realizovano je oko 60% ugovorenih radova,” objašnjava Zećirović.

Grad se nada da će novo utočište znatno doprinijeti humanom postupanju prema psima lutalicama, kao i smanjenju broja incidenata ujeda pasa.

Izgradnja azila financira se djelomično sredstvima Ministarstva za ravnomjerni regionalni razvoj, u iznosu od 14,1 milion dinara, dok preostali iznos pokriva grad Novi Pazar. Ukupna vrijednost projekta iznosi 24 miliona dinara bez PDV-a.

Radovi obuhvataju završetak unutrašnjih i vanjskih radova na objektu, instalacije vodovoda i kanalizacije, postavljanje velikih rezervoara za vodu, radove na rasvjeti i fasadi. “Ovo je veliki korak naprijed ne samo za naš grad, već i za naše četveronožne prijatelje,” zaključuje Zećirović.

Grad Novi Pazar pridružuje se sve većem broju gradova u Srbiji koji prepoznaju važnost i potrebu za izgradnjom utočišta za životinje, čime se podiže svijest o odgovornom i humanom odnosu prema životinjama.

Izvor Infolid
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *