(VIDEO)Pogledajte snimke današnje JEZIVE EKSPLOZIJE u Bejrutu!

807

Snažna eksplozija danas je potresla glavni grad Libana, Bejrut, povrijedivši veći broj ljudi i uzrokujući veliku štetu. Strani mediji javljaju da ima najmanje 10 mrtvih.

Izraelske odbrambene snage odbacile su odgovornost za dvije eksplozije koje su se dogodile u Bejrutu u kojima je nastradalo najmanje 10 ljudi. U međuvremenu stižu vijesti da se radi o nesrećnom slućaju u luci gde su bili skladišteni visoko-eksplozivni materijali.

– Izrael nema nikakve veze sa incidentom – rekao je anonimni zvaničnik, a prenio Rojters.

Ministar spoljnih poslova zemlje Gabi Aškenazi rekao je za izraelsku televiziju N12 da je eksplozija najvjerovatnije bila nesreća izazvana požarom.

General Abas Ibrahim, direktor Nacionalne bezbjednosti, izjavio je za libanske medije da je uzrok najvjerovatnije eksplozija u skladištu u tamošnjoj luci, gdje se nalaze visoko zapaljive supstance.

Dva izvora iz vlade saopštila su za Rojters da je u luci zapravo skladišten eksploziv.

Lučki direktor carine rekao je da je za sve kriva eksplozija nitrata, prenosi BBC. Ovo je rekao i ministar unutrašnjih poslova Mohamed Fehmi za libansku televziju MTV.

– U pitanju je ogromna količina amonijum-nitrata koja se skladišti u luci – rekao je Fehmi.

General Abas Ibrahim odbacio je spekulacije da iza eksplozije stoji Izrael, dok je izraelski ministar odbrane podvukao da ta zemlja nema nikakve veze sa incidentom.

S druge strane, libanski ministar zdravlja rekao je novinarima da je brod koji je prenosi pirotehnička sredstva eksplodirao u luci iako se detonacija čula širom zemlje i djeluje kao organizvani raketni napad.

Hezbolah je takođe negirao da je odgovoran za eksploziju, prenose strani mediji.

Izvor: Blic
One thought on “(VIDEO)Pogledajte snimke današnje JEZIVE EKSPLOZIJE u Bejrutu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.