Zajednička radna akcija na Atletskom stadionu u Novom Pazaru /VIDEO/

947

Novi Pazar, 17. septembar 2023. – Danas je održana impresivna radna akcija na Atletskom stadionu u naselju Hadžet u Novom Pazaru. U akciji čišćenja i ozelenjavanja stadiona udružili su se radnici JKP”Čistoča”, brigadiri ORA”Novi Pazar”, članovi foruma mladih SDP-a i predstavnici Sportskog saveza Novog Pazara.

Na stadionu je posađeno čak 50 sadnica “lovor-višnje”, čime je prostor dobio novi živopisni izgled. Nakon završetka sadnje, svi učesnici su zajedničkim snagama očistili stadion od otpada, koji su iza sebe ostavili nesavesni posetioci. Ovom prilikom, stadion je vraćen u prvobitno čisto stanje, spremno za naredne sportske aktivnosti.

Posebnu pažnju privukao je Rasim Ljajić, koji je bio ne samo učesnik, već i inicijator ove združene radne akcije. Ljajić je istakao značaj očuvanja čistoće i zelenila u urbanim sredinama, te je pozvao građane da budu odgovorniji prema javnim prostorima u svom gradu.

Današnja akcija je još jedan dokaz koliko udruženi napori mogu doneti pozitivne promene u lokalnoj zajednici i pružiti primer svim građanima o važnosti zajedničkog rada i očuvanja okoline.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.