Dr Mithat Mušić pozvao dr Meha Mahmutovića da podnese ostavku

1354

Narode moj, ja sam Mithat Mušić, anesteziolog Opste Bolnice u Novom Pazaru. Pišem kao covjek koga bole zrtve, suze i uzdasi mog naroda (podrazumijevam sve ljude koji u Sandzaku žive bez obzira na vjeru i naciju ) i ovu priliku koristim da nazdravim glavu i izjavim saucesce porodicama umrlih nam sugradjana.

Sto rece nas Dusko Radovic :”Mnogi nesposobni ljudi su daleko dogurali. Ko je nesposoban moze raditi sve. Sposobni rade samo ono sto umeju.” Tako je nas direktor bio i gradonačelnik, i radio je u Penzionom fondu, i u Ministarstvu Zdravlja i u međuvremenu je i doktorirao. Izvinite ako nisam uspio da nabrojim sva vasa “uspješna” zanimanja. Ja sam obicni anesteziolog koji se i dan danas stidi svog neznanja i zahvalan sam svima koji me mogu bilo cemu poduciti. Nikome ne bi smetala zvanja, znanja i iskustva naseg direktora da se sve ovo nije desilo nasim sugradjanima.

Zbog Vase neorganizovanosti, neznanja i nesposobnosti, Vas i Vase uprave( sto primjeti i nas predsjednik Vucic), mnogi nasi sugrađani platiše glavama. Sve ste okrenuli naopacke u bolnici, dno vam na vrhu stoji, (ima tu par časnih ljudi), bilo je i načelnika sluzbi koji nisu smjeli da stanu ispred svog kolektiva i koji su pobjegli glavom bez obzira, neka im je na cast.

Niko nema više od jednog života, ali ima mnogo onih koji, pored svoga, troše i nekoliko tuđih života. Stidi se vladajuca Srbijo… kakvu nam Vi to poruku šaljete? Zar nije bilo dosta zrtava u Sandzaku? Zasto nam vrijeđate inteligenciju i pljujete nam u lice, podmećući nam kao kukavičje jaje starog-novog direktora? Od Vas je bilo moralno da date ostavku, a moralno je i da Vas smjene. Minimum ljudskog dostojanstva i časti mi nalaze da dignem glas protiv Vas kao direktora i rukovodioca, kao čovjek me ne interesujete. Narode moj, ako vas boli svaki izgubljeni zivot i svaka nepravda, vi ste moja braća.




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *