Besplatni preventivni pregledi štitaste žlezde u Novom Pazaru: U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde

2266

U nedelju, 3. marta, u Dijagnostičkom centru u Novom Pazaru biće organizovani besplatni preventivni pregledi štitaste žlezde, otvarajući vrata svim građanima zainteresovanim za rano otkrivanje i prevenciju oboljenja ove vitalne žlezde. Akcija se sprovodi u periodu od 8 do 16 sati, a izdvaja se po svojoj dostupnosti svima, nezavisno od statusa zdravstvenog osiguranja.

Ovaj događaj posebno je značajan s obzirom na sve veći broj oboljenja štitaste žlezde u populaciji, što naglašava potrebu za ranom dijagnozom. Načelnik Radiologije Opšte bolnice Novi Pazar, doktor Jusuf Nuković, ističe da su ciljna grupa pregleda građani koji do sada nisu imali problema sa štitastom žlezdom, kao i oni koji su primetili određene simptome mogućih oboljenja, kao što su osetljivost grla, promene na koži grla ili promuklost.

Za realizaciju ove plemenite inicijative, Dijagnostički centar angažovaće četiri radiologa i četiri medicinske sestre, a pregledi će se obavljati uz pomoć dva ultrazvučna aparata. S obzirom na očekivani veliki odziv, građani se pozivaju da se prijave na šalteru Dijagnostičkog centra kako bi bili upisani i dobili tačno vreme svog pregleda. Prema rečima doktora Nukovića, pregledi će se obavljati na svakih petnaest minuta, omogućavajući efikasnu i brzu uslugu svim učesnicima.

Organizacija besplatnih preventivnih pregleda odražava opredeljenost zdravstvenog sistema Novog Pazara ka promociji preventivne medicine i brige o zdravlju svojih građana. Ova inicijativa ne samo da pruža priliku za rano otkrivanje potencijalnih zdravstvenih problema već i šalje snažnu poruku o važnosti preventivne brige o sopstvenom zdravlju.

Građani Novog Pazara imaju jedinstvenu priliku da iskoriste ovu besplatnu uslugu i time doprinesu svom zdravlju. Ujedno, ovaj događaj služi kao podsetnik na značaj rane dijagnoze i redovnih pregleda, ne samo za štitastu žlezdu, već i za opšte zdravstveno stanje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *