Elzan Bibić za dlaku propustio finale na Svetskom prvenstvu u Glazgovu

494

Glazgov – Srpski srednjoprugaš Elzan Bibić doživeo je neuspeh u svojoj nameri da se plasira u finale trke na 1.500 metara na Svetskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Glazgovu. U veoma izazovnoj konkurenciji, Bibić je zauzeo četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, što nije bilo dovoljno za prolazak u finale.

U poslednjoj, četvrtoj kvalifikacionoj grupi, Bibić se našao u konkurenciji sa još šestoricom srednjeprugaša, gde je trku završio sa vremenom od 3:39,98 minuta. To je bilo samo 0,81 sekundi iza trećeplasiranog, čime mu je izmakao plasman u finale.

Finale su iz njegove grupe izborili Kenijac Vinsent Kibet Keter, Amerikanac Hobs Kesler i Novozelanđanin Džordi Bimiš. Keter je trijumfovao sa vremenom od 3:38,96 minuta, dok su Kesler i Bimiš za zauzimanje drugog, odnosno trećeg mesta, zabeležili vreme od 3:39,07, odnosno 3:39,17 minuta.

Elzan Bibić, koji dolazi iz Novog Pazara, i ranije je pokazivao svoj talenat i posvećenost atletici, ali ovoga puta nije uspeo da se nađe među finalistima. Iako razočaran, Bibić je pokazao sportski duh i čestitao svojim konkurentima na zasluženom plasmanu.

Muško finale na 1.500 metara jedno je od najiščekivanijih događaja na ovogodišnjem Svetskom dvoranskom prvenstvu, a zakazano je za nedelju u 22.30 po srednjeevropskom vremenu. Iako Bibić neće učestvovati, srpski navijači će svakako biti uz svoje predstavnike i nadati se uspesima u drugim disciplinama.

Svetsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu nastavlja da privlači pažnju sportske javnosti širom sveta, a atletičari poput Bibića pokazuju da je sport pun izazova, ali i prilika za dokazivanje. Iako ovoga puta nije uspeo, Bibićeva ambicija i želja za napretkom sigurno će ga voditi ka novim uspesima u budućnosti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *