Borba Jahje Ferhatovića za život svog sina: Kako se suočiti s leukemijom u vremenu korone?

Borba Jahje Ferhatovića za život svog sina: Kako se suočiti s leukemijom u vremenu korone?

1930

Kada saznate da vaše dijete pati od ozbiljne bolesti, to može biti najgori trenutak u životu roditelja. Za Jahju Fehratovića, oca četvoro djece, to se desilo tokom pandemije koronavirusa 2020. godine. U trenutku kada je njegov sin, Jusuf, imao malo više od tri i po godine, doktori su pretpostavili da njegovi simptomi potiču od COVID-19. Međutim, iza ovih simptoma krila se još mračnija istina – leukemija.

Taj period bio je posebno težak zbog restriktivnih mjera karantina, što je dodatno otežalo pružanje neophodne medicinske nege. Uz sve izazove, Fehratovićeva vjera, porodica i bliski prijatelji bili su ključna podrška. Naročito je istakao podršku svog prijatelja, muftije Muamera Zukorlića, koji ga je podsjetio na osnovna učenja naše vjere.

Jahja je samohrani otac i tokom lečenja svog sina proveo je svaki trenutak uz njega u bolnici, dok su ostala djeca bila kod njegove majke i rodbine. Ta situacija ih je dodatno zbližila i naučila važnosti podrške i ljubavi u teškim vremenima.

Danas, posle teške i duge borbe, Jusuf je dobro. Međutim, i dalje postoji strah od povratka bolesti, pa se Jahja trudi da osigura najbolju moguću negu i zaštitu za svog sina.

I pored svih izazova, Fehratović nastavlja sa svojim profesionalnim obavezama kao profesor književnosti i narodni poslanik. Njegova djeca su mu najveća inspiracija, a uz dobru organizaciju i podršku porodice, on uspjeva da balansira između porodičnih i profesionalnih obaveza.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *