Direkcije za tursku dijasporu sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara

151

U dvodnevnoj posjeti Novom Pazaru boravi delegacija Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice, koju predvodi njen direktor Abdullah Eren. Rukovodstvo Direkcije ugostio je sa saradnicima prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac.

Sastanak u Gradskoj upravi bio je prilika da se razgovara o rezultatima realizovanih projekata, ali i da se dogovori dinamika realizacije budućih projekata od koji će koristi imati građani Novog Pazara, najprije omladina na koju se i odnosi većina aktivnosti YTB-a.

„Drago mi je da smo u ovom gradu među svojom braćom. Mnogo je plodonosna naša saradnja. Rezultati su najvidljiviji kod projekta Balkanska omladinska škola, čijem ćemo početku večeras prisustvovati. Sa gardonačelnikom smo razgovarali o načinima dalje saradnje i koji su to projekti i aktivnosti koje mi možemo podržati. Kroz podršku projektima mi šaljemo poruku da je Republika Turska uvijek uz narod Sandžaka”, rekao je Eren.

Delegacija Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice rano jutro sastala se i sa rukovodstvom Bošnjačkog nacionalnog vijeća a prethodnog dana i sa čelnicima Islamske zajednice Srbije.

A. N.