Dr Muamer Bačevac novi predsjednik Odbora za zdravlje i porodicu

521

Beograd– Dr Muamer Bačevac, poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP Srbije), danas je izabran za predsjednika Odbora za zdravlje i porodicu Narodne skupštine Republike Srbije, nakon što je prethodno obnašao funkciju predsjednika Odbora za ljudska i manjinska prava.

Na svojoj novoj funkciji, Bačevac planira da iskoristi svoj položaj za unapređenje kvaliteta i opsega zdravstvenih usluga, s posebnim fokusom na sandžačke opštine i završetak izgradnje Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru.

„Nalazimo se u periodu kada je potrebno znatno poboljšati zdravstvenu zaštitu naših građana. S tim ciljem, radit ćemo na poboljšanju uslova za sve, kako za pacijente, tako i za medicinsko osoblje,” istakao je dr Bačevac.

Pored zdravstvene zaštite, novi predsjednik Odbora posebno je naglasio značaj zaštite porodice. „Porodica je temelj društva. Naša dužnost je da omogućimo svima koji žele da započnu porodicu da to učine uz punu podršku, uključujući i medicinsku pomoć kada je to potrebno,” rekao je Bačevac.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *