Esko iz Prijepolja: ”Otrovali su mi tri krave, jedini izvor prihoda koji sam imao”

761

Stočara Eska Poturka iz sela Zavinograđe kod Brodorava u opštini Prijepolje , u štali je dočekao nesvakidašnji prizor. Tri krave, od kojih je živio, pretpostavlja se da su otrovane.

„Popodne sam dovezao seno, kako bi jele i sve je bilo u redu. Uveče kad sam došao jedna krava se tresla i ispuštala strašne krike, ubro zatim je i uginula. Druga je u jako lošem stanju, takođe se neprestano trese i vidi se da se strašno muči. Treću smo jedino uspjeli da spasimo. One ne idu na ispašu, već im ja donosim pokošenu travu. Pretpostavljam da su tako pojele neki otrov, ova koja je preživela verovatno je pojela manje“, rekao je Esko za RINU.

Kako kaže, one su mu bile jedini izvr prihoda i ovaj događaj je veliki udarac na njegov kućni budzet. Ono što je takođe problem, jeste neškodljivo uklanjanje ove mrtve životinje.

„Opština je dužna da obezbjedi rovokopač, i svi troškovi uklanjanja idu na njen račun. Pomoćićemo i domaćinu koliko je to u našoj moći. Samo ukoliko su krave zaražene, sa dokazaom o tome isplaćuje se šteta u iznosu od 30 odsto“, izjavio je Zoran Despotović član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu.

Izvor.Rina/Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *