POTRESAN VIDEO / Prinudno ISELJENJE Bahrije Beganovića zbog duga

9378

Javni izvršitelj Đorđe Dogandžić iz Užica izbacio je juče iz porodične kuće u Prijepolju Bahriju Beganovića sa suprugom, dvije ćerke i unukom tako što je poveo nekoliko momaka koji su macolama razbijali ulazna vrata dok je policija sve mirno posmatrala.

Jovana Šubarić, advokatica porodice Beganović kaže za “Blic” da su scene nezakonitog iseljenja sve samo ne standardni proces izvršenja.

Protiv ovog javnog izvršitelja već vodi krivični postupak za zloupotrebu službenog položaja i da postoje osnovane sumnje da u konkretnom slučaju porodice Beganović izvršitelj nikada nije sprovodio postupak izvršenja u skladu sa zakonom, jučerašnje divljanje lica sa kriminalnim dosijeom uz prećutno prisustvo policije je samo logičan slijed događaja – tvrdi naša sagovornica.

Dodaje da je sam postupak iseljenja sproveden uz pomoć velikog broja policijskih službenika te da se načelnik PU Prijepolje oglušio o saznanja da se protiv javnog izvršitelja vodi krivični postupak i da je izdao nalog policajcima da nezakonito isele Beganoviće iz njihovog doma.

– Policajci su u ovoj situaciji više bili nemi posmatrači dok su lica koja je Dogandžić angažovao macolama razbijala vrata porodične kuće Beganovića i tom prilikom povrijedili pojedine ukućane. To i ne treba da čudi s obzirom na to da je i sam Dogandžić, nakon upada u kuću, fizički nasrnuo na ćerku Beganovića i nanio joj tjelesne povrede. Njoj je ljekarska pomoć ukazana tek kada su izbačeni iz porodične – ističe advokatica Šubarić uz napomenu da su policijski službenici cio događaj više posmatrali nego što su reagovali onako kako im dužnost nalaže iako su lica koja su asistirala izvršitelju poznada od ranije i imaju kriminalni dosije.

Prema njenim riječima, nakon nasilnog ulaska u kuću i izbacivanja Beganovića 30-ak Dogandžićevih saradnika su se u kući ponašali bahato i maltretirali suprugu Beganovića kojoj je zbog cijele situacije pozlilo.

– Čak i tada, izvršitelj i policija nisu našli za shodno da zaštite nesrećnu ženu. Nadležno javno tužilatvo će utvrđivati kako je došlo do ovog skandaloznog i monstruoznog izbacivanja Beganovića i to pred očima policije koja je najvjerovatnije bila nemoćna da pomogne bilo kome zbog naloga koji im je izdao načelnik Policijske uprave a koji će takođe snositi krivičnu odgovornost za sve u čemu je učestvovao – poručila je advokatica Šubarić.

Ona ne spori da se protiv njenog klijenta vodi postupak ali osporava sam postupak izvršenja, odnosno njegovo nezakonito sprovođenje.

– Ovo je bila čista demonstracija sile a policija nije uradila ništa. Podnijela sam krivičnu prijavu protiv izvršitelja zbog nezakonitog postupka iseljenja a povrijeđeni su bili u policiji da daju izjave i cio slučaj prijavili policiji. Sada čekamo da nadležno tužilaštvo, Ministarstvo pravde i Komora javnih izvršitelja daju svoj sud o ovom slučaju – zaključila je advokatica porodice Beganović.

Izvor: Sandžak Danas/Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *