dzamija francuska -pariz-epa

Francuska: USRED RAMAZANA Ispred džamije ostavljena GLAVA VEPRA

736

Otkrivena glava vepre ispred džamije u Francuskoj usred ramazana

Kontreksevil, Francuska – U incidentu koji je izazvao uznemirenost među lokalnom muslimanskom zajednicom, glava vepra pronađena je ispred džamije Atavba u Kontreksevilu, u severoistočnom regionu Lorena, Francuska. Ovaj uznemirujući događaj dogodio se usred Ramazana, meseca koji za muslimane simbolizuje post, molitvu i zajedništvo.

Francuska policija je pokrenula detaljnu istragu nakon što su vernici u petak ujutro naišli na glavu vepra ispred svoje džamije. Javni tužilac opštine Epinal, Frederik Naon, potvrdio je otvaranje istrage, naglasivši ozbiljnost situacije.

“Muslimanska zajednica je duboko uznemirena ovim činom,” rekao je jedan od članova zajednice. “Ramazan je za nas vreme mira i refleksije, a ovakvi postupci nas duboko pogađaju.”

Iako Francuska ceni slobodu izražavanja i vjerske raznolikosti, ovakvi incidenti podsećaju na tenzije koje još uvek postoje u društvu. “Radi se o činu koji ima za cilj da uznemiri i provocira,” izjavio je Naon, dodavši da će policija učiniti sve da identifikuje odgovorne i preduzme odgovarajuće mere.

Zajednica se okuplja u podršci muslimanima Kontreksevila, dok je poruka solidarnosti stigla i od drugih verskih i društvenih grupa širom Francuske. Incident pokreće važna pitanja o suživotu, toleranciji i poštovanju među različitim kulturama i religijama u zemlji.

Očekuje se da će istraga baciti više svetla na motive iza ovog čina, kao i da će doprineti jačanju međusobnog razumevanja i poštovanja među građanima Francuske.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *